xcounter
#

У РФ зафіксували сплеск втрат серед офіцерів: за останні два тижні ліквідовано 10% від загальної кількості втрат

20267
РФ лише один раз повідомила про втрати, після цього на це накладено величезне табу
РФ лише один раз повідомила про втрати, після цього на це накладено величезне табу

Завдяки високоточним ударам ЗСУ випалюється на тільки склади та техніка, але й штаби та рідкісні військові фахівці

Збройні Сили України наростили темпи ліквідації командирсько-офіцерської ланки російської армії. Справжній сплеск кількості "двохсотих" рашистів у цій категорії помітили навіть у самій РФ на основі виключно оприлюднених повідомлень.

Зокрема за останній два тижні стало відомо про визнання загиблими понад 80 офіцерів, з яких 10 полковників. І це становить близько 10% від 852 зафіксованих повідомлень про втрати серед офіцерів. Цей підрахунок здійснила BBC та російське видання "Медиазона", які відстежують публічні повідомлення про втрати армії РФ.

Читайте також: Чи вдалося армії РФ знищити РСЗВ HIMARS та у чому полягають головні виклики, пов’язані з цією системою

потери рф
Деяких рашистів до дому привозять у компактній тарі

Загалом їм вдалось, станом на 22 липня, знайти лише 4940 повідомлень. Що від загальної кількості у 39 тисяч знищених рашистів, відповідно до даних Генштабу ЗСУ, становить 12,6%.

Але можливо прослідити наступну кореляцію із загальною кількістю офіцерів у армії РФ відносно загальної чисельності. Останні публічні дані належать до рівня 2015 року, коли міноборони РФ було оголошено, що офіцерський корпус налічує 200 тисяч військових у всіх збройних силах загальною чисельністю близько 1 млн.

Тобто офіцерів у армії РФ близько 20%. Майже таке ж співвідношення прослідковується і відносно оприлюднених у РФ повідомленнях про втрати - 17%. Таким чином, враховуючи дані Генштабу ЗСУ, реальні втрати армії РФ у офіцерському корпусі можуть складати близько 6,7 тисячі рашистів. А за останні два тижні мова має йти, орієнтовно, щодо 600 ліквідованих російських офіцерів у званнях від молодшого лейтенанта до генерала.

Враховуючи те, що за цей період ЗСУ почали активно знищувати тилові об'єкти, а окрім складів, мова йде і про командні пункти, штаби, центри зв'язку, позиції РЛС та РЕБ, то така ситуація цілком відповідає реальності. Водночас час підготовки офіцерів, які і є основою розрахунків різноманітних комплексів та станцій, займає значний час і швидко "поставити у стрій" заміну для них - неможливо.

Читайте також: Чехія формує новий обрис війська: оголошено що замінить БМП-2 та Gripen
ТЕГИ Війна