xcounter
#

Чи вдалося армії РФ знищити РСЗВ HIMARS та у чому полягають головні виклики, пов’язані з цією системою

56861
РСЗВ HIMARS, фото ілюстративне
РСЗВ HIMARS, фото ілюстративне

У США надали переконливу відповідь щодо "знищених HIMARS"

Російським окупаційним військам не вдалося знищити жодної реактивної системи залпового вогню HIMARS, що є на озброєнні ЗСУ. Таку інформацію озвучив голова комітету начальників штабів США Марк Міллі.

"На сьогодні ці системи не знищені росіянами і я стукаю по дереву кожного разу, коли говорю щось на кшталт цього. І вони [Збройні Сили України – прим. DE] дуже ефективно їх використовують, застосовуючи високоточну зброю проти цілей", – зазначив Міллі.

Читайте також: Пентагон анонсував нові РСЗВ HIMARS для ЗСУ, наближаємося до першої 20 машин
марк міллі генерал армія США
Генерал Марк Міллі

Разом з тим, він також зауважив, що наразі основною проблемою щодо цих РСЗВ є не стільки у кількості пускових установок, скільки у кількості боєприпасах, випущених з HIMARS.

РСЗВ HIMARS
РСЗВ HIMARS

"Ми дивимося на це дуже, дуже уважно щодня. Ми повідомили секретарю де, на нашу думку, рівні ризику стосуються наших власних сил стосовно нашої готовності, можливостей і нашого обладнання", – пояснює Міллі.

рсзв HIMARS збройні сили україни
Американська РСЗВ в Україні

Водночас він зазначає, що "наразі все в порядку" і "коли ми плануємо на наступний місяц, два чи три, ми гадаємо, що все буде в порядку. Ми також дуже, дуже тісно пов’язані через заступника міністра оборони США з промисловою базою і методами управління виробництвом".

Нагадаємо, раніше Defense Express розповідав про те, що окупанти нібито планують зафільмувати фейковий сюжет про знищену РСЗВ HIMARS – зйомки мають відбутися в Білорусі, головний "герой" сюжету – макет, привезенний з РФ.

Читайте також: Скільки РСЗВ HIMARS та M270 потрібно, щоб ЗСУ вибили армію РФ з окупованих територій