xcounter
#

Пентагон анонсував нові РСЗВ HIMARS для ЗСУ, наближаємося до першої 20 машин

18958
Пентагон анонсував нові РСЗВ HIMARS для ЗСУ, наближаємося до першої 20 машин

Але поки кількості РСЗВ HIMARS та M270, що є в ЗСУ, недостатньо для проведення ефективного контрнаступу

Збройні Сили України отримають більше РСЗВ HIMARS у рамках наступного пакета оборонної допомоги від США. Про це міністр оборони США Ллойд Остін повідомив під час четвертої зустрічі Контактної групи з питань оборони України, яка також відома як "Рамштайн".

Читайте також: Шойгу хоче створювати фейкові "командні пункти", щоб "виманювати" HIMARS та M270

Так, у наступний транш оборонної допомоги від США увійдуть чергові чотири ракетні системи залпового вогню HIMARS – детальна інформація про цей пакет допомоги буде оголошена пізніше протягом цього тижня.

РСЗВ HIMARS
РСЗВ HIMARS під час завантаження у військово-транспортний літак, фото ілюстративне

Таким чином, з урахуванням попередніх 12 систем HIMARS, що вже поставлені або мають бути поставлені ЗСУ, кількість цих РСЗВ у ЗСУ збільшиться до 16. Крім того, раніше повідомлялося, що ЗСУ вже мають на озброєнні й інші високоточні далекобійні системи – M270.

M270
M270

Водночас цієї кількості, звичайно, ЗСУ буде недостатньо для ефективного контрнаступу. Так, раніше міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що лише для подальшого струмування армії РФ Україні потрібно як мінімум 50 РСЗВ HIMARS та M270, а для успішного контрнаступу – щонайменше 100 систем.

Читайте також: Армія РФ буде ловити РСЗВ HIMARS своїми стратегічними бомбардувальниками Ту-95МС