xcounter
#

Шойгу хоче створювати фейкові "командні пункти", щоб "виманювати" HIMARS та M270

54574
M142 HIMARS ведуть вогонь, ілюстративне фото з відкритих джерел
M142 HIMARS ведуть вогонь, ілюстративне фото з відкритих джерел

Для "полювання" на системи з дальністю стрільби до 84 кілометрів рашисти збираються використовувати стратегічні КР з дальністю польоту понад 5 тисяч кілометрів

Міноборони РФ заявило, що їх керманич та військовий злочинець Сєргєй Шойгу наказав застосовувати "високоточне озброєння" саме проти ракетних систем M142 HIMARS та M270, що уже є в розпорядженні Збройних Сил України та активно "працюють" по ворожим складам боєприпасів та командним пунктам.

Показово "в ідеологічному плані" те, що це розпорядження Шойгу дав під час інспекції групи окупаційних військ "Восток", що зараз діє проти ЗСУ.

Читайте також: Міноборони РФ почало нищити неіснуючу техніку ЗСУ
РСЗВ HIMARS в Україні, зображення з відкритих джерел

До цього моменту, як розповідав Defense Express, рашисти планували "полювати" на наші M142 HIMARS та M270 – просто відстрілювати крилаті ракети стратегічного призначення типу Х-101 із бомбардувальників типу Ту-95МС по позиціям, де могли б бути ці наші ракетні системи. Але судячи з усього, такий задум у рашистів провалився (хоча вони й свято вірять, що їх Х-101 начебто здатна влучати у рухомі цілі з погрішністю лише до 10 метрів).

Тому, як стало відомо Defense Express одразу з декількох джерел, росіяни вирішили "вдосконалити" тактику свого "полювання" на M142 HIMARS та M270 – створювати фейкові "командні пункти", "виманювати" наші ракетні системи на стрільбу по цим неіснуючим об’єктам, виявляти вогневі позиції і уже тоді бити своїми крилатими ракетами.

M142 HIMARS в строю Збройних Сил України, фото - Anastasia Vlasova for The Washington Post

Безумовно, маємо відзначити, що ворог намагається вдосконалювати свій формат протидії нашим M142 HIMARS та M270, що уже "виносять" тили окупаційних військ армії РФ.

Але тут рашисти не прорахували для себе два важливі моменти: 1) а якщо як ЗСУ вчасно розгадають фейковість "командного пункту" ворога та не стануть по ньому стріляти, і 2) і що наші ракетні системи точно не будуть чекати годинами, поки по них прилетить Х-101 чи інша ворожа КР, тому – будуть максимально виходити з-під удару у відповідь.

Робота РСЗВ HIMARS в Україні
Читайте також: ЗСУ застосували рідкісну гармату, щоб знищити ворожий далекобійний "Пион" (фото)