xcounter
#

Скільки РСЗВ HIMARS та M270 потрібно, щоб ЗСУ вибили армію РФ з окупованих територій

5430
РСЗВ HIMARS
РСЗВ HIMARS

Західні партнери вражені тим, як ЗСУ ефективно використовують закордонні РСЗВ на полі бою

Наявність у ЗСУ сотні ракетних систем західного виробництва зможе "змінити правила гри" на полі бою. Таку думку висловив міністр оборони України Олексій Резніков під час дискусії, що була організована Atlantic Council 19 липня.

Резніков відзначив – РСЗВ, які ЗСУ отримали від союзників, вже допомогли знищити близько 30 об’єктів російської армії, це допомогло значно сповільнити наступ окупантів і зменшило інтенсивність артилерійських обстрілів з боку ворога.

Читайте також: Армія РФ буде ловити РСЗВ HIMARS своїми стратегічними бомбардувальниками Ту-95МС
M270
РСЗВ M270

Однак для подальшого стримування армії РФ Збройним Силам України потрібно щонайменше 50 HIMARS та M270 ("враховуючи, що наш фронт – майже 2500 км, це як відстань між Барселоною та Варшавою", – Резніков), а для успішного контрнаступу – щонайменше 100 ракетних систем.

РСЗВ HIMARS
Пуск ракет з РСЗВ HIMARS

Крім того, для контрнаступу ЗСУ потребуватимуть ще додаткову бронетехніку (передусім БТР та БМП) і розвідувальні безпілотники.

бпла
БПЛА грають надважливу роль у війні з РФ

Міністр оборони України наголошує на тому, що наразі Україні потрібно звільнити понад 2500 населених пунктів – більше РСЗВ дозволить знищити логістику ворога та уникнути значних втрат з боку української сторони.

Раніше Defense Express розповідав про те, що західні РСЗВ вже встигли серйозно покошмарити рашистів, тому Шойгу хоче створювати фейкові "командні пункти", щоб "виманювати" HIMARS та M270..

Читайте також: M270 вже в Україні: вдвічі більше "подарунків" для рашистів ніж у HIMARS - тепер офіційно