xcounter
#

Армія РФ буде "нищити" РСЗВ HIMARS в Білорусі, застосують вже перевірену зброю

10137
РСЗВ HIMARS
РСЗВ HIMARS

Пропагандони РФ будуть робити сюжет зі "знищеною" технікою ЗСУ

Пропагандисти РФ готуються зняти черговий фейковий сюжет про перемоги армії РФ на полі бою – цього разу йдеться про "знищення" ракетних систем залпового вогню HIMARS.

Так, у мережі шириться доволі цікавий лист від кореспондента "Россия Сегодня" в Білорусі до очільника білоруського оборонного відомства Віктора Хрєніна.

Читайте також: Пентагон анонсував нові РСЗВ HIMARS для ЗСУ, наближаємося до першої 20 машин

У ньому керівник кореспондентського корпусу російського ЗМІ просить "посприяти у підготовці репортажу" для білоруської новинної агенції Sputnik "щодо знищення російськими військами РСЗВ американського виробництва HIMARS".

Однак найцікавішим у цьому листі є ось таке речення: "Згідно з досягнутими домовленостями, макет пускової установки буде поставлений російською стороною 22 липня 2022 року на військовий полігон "Обуз-Лесновский" у день проведення постановочної зйомки".

Звичайно, не можна виключати, що і цей лист є фейком, однак показовою є ситуація, що РФ, попри усі повідомлення про знищені HIMARS, й досі не надало цьому фото чи відеодоказів. А в одному з випадків міноборони РФ взагалі вигадало, що до цієї РСЗВ є транспортно-заряджальна машина.

РСЗВ HIMARS
РСЗВ HIMARS

У будь-якому випадку, поява відеосюжету з нібито знищеною РСЗВ HIMARS додасть роботи OSINT-фахівцям, яким треба буде визначити, де саме відбувалася зйомка – чи не на одному з військових полігонів у Білорусі.

Читайте також: Скільки РСЗВ HIMARS та M270 потрібно, щоб ЗСУ вибили армію РФ з окупованих територій