xcounter
#

Скільки ПТРК та ПЗРК вже отримала Україна, рашисти "розпакували" запаси X-59 та "розконсервовані" Т-72: події тижня війни від Defense Express

154727
Розгромлена в Тростянці Кантемирівська дивізія рашистів, ілюстративне фото з відкритих джерел
Розгромлена в Тростянці Кантемирівська дивізія рашистів, ілюстративне фото з відкритих джерел

РФ "розпакувала" запаси радянських ракет Х-59, Пентагон оголосив приголомшливу кількість протитанкових систем та засобів ППО переданих Україні, "тракторні війська" вполювали новий трофей – розповідаємо про ці та інші новини й події тижня війни з рашистськими окупаційними військами

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

РФ вперше застосувала проти України радянську ракету Х-59

Аграрна компанія ПАЕК, що працює на Миколаївщині, на своїй сторінці у Facebook повідомила – на днях їх елеватор в регіоні зазнав ракетної атаки рашистів, в результаті чого робота зерносховища паралізована.

Читайте також: Наша "Точка-У" випалила дотла укріпрайон росіян на Чернігівщині (фото)
Авіаційні керовані ракети Х-59, ілюстративне фото з відкритих джерел
Авіаційні керовані ракети Х-59, ілюстративне фото з відкритих джерел

Працівники компанії із зрозумілих причин не стали наводити дату цієї атаки, однак зробили декілька фото на місці удару та декілька скріншотів зі своїх камер спостереження. І як можемо побачити на одному із зображень, для удару в цьому епізоди рашисти використали радянську керовану ракету Х-59, і це – перший відомий випадок застосування такої ракети у війні проти України. Деталі – в матеріалі Defense Express.

Російські льотчики перегнали армійський вертоліт в Україну

Ввечері 4 березня, скоріш за все, стався перший публічний епізод перегону російського армійського вертольота в Україну.

Ми-8АМТШ
Ми-8АМТШ

Перехоплення розмови між російськими пілотами та диспетчером опублікувала моніторингова група проекту "Беларускі Гаюн", які регулярно відстежують і сповіщають про переміщення російської техніки територією Білорусі. Деталі – за посиланням.

"Тракторні війська" вполювали новий трофей

У відкритому доступі з’явилось нове відео, що свідчить про новий успіх українських "тракторних військ". За деякими даними, це відео в очищеній від окупантів Сумській області.

Росіяни кинули в бій Т-72 буквально в стані музейних експонатів, фото ілюстративне
Росіяни кинули в бій Т-72 буквально в стані музейних експонатів, фото ілюстративне

Місцеві фермери за допомогою двох тракторів типу John Deer взяли на буксир два трофейні танки рашистів Т-72, очевидно – зняті із баз зберігання. Деталі – у матеріалі Defense Express.

Бійці бригади імені Мономаха захопили ворожі БМП-1

Пресофіцери 53-ої механізованої бригади імені Володимира Мономаха Збройних Сил України на своїй сторінці у Facebook повідомили, що їх бійці завдали нових втрат оркам під час боїв на Сході України. На фото можемо побачити, що в результаті бою трофеями бійців бригади стали один танк Т-72Б3 та три бойові машини піхоти.

Варто звернути увагу на ці три БМП-1, які фігурують в кадрах. На перший погляд, може здаватись, що ці бойові машини мають "імпровізований" посилений захист.

Але ні – в цьому випадку ми маємо справу із БМП-1Д – "афганською" модифікацією цієї бойової машини, яка вироблялась із первинного досвіду боїв військ СРСР в Афганістані.

Пентагон оголосив приголомшливу кількість протитанкових систем та засобів ППО переданих Україні

Марк Міллі голова Об'єднаного комітету начальників штабів США, що є найвищою військовою посадою США, офіційно повідомив про кількість протитанкової зброї та систем протиповітряної оборони, яку США та інші країни-союзники передали Україні у межах допомоги проти вторгнення РФ.

Stinger
Stinger
За його словами мова йде про 25 000 одиниць протиповітряних систем та 60 000 одиниць протитанкової зброї. Деталі – у нашому матеріалі.
Читайте також: Stinger або щось крутіше: у США розмірковують, як поновити запаси ПЗРК