xcounter
#

Російські льотчики перегнали армійський вертоліт в Україну - білоруси опублікували перехоплення розмови

Ми-8АМТШ
Ми-8АМТШ
415181

За перегнаний вертоліт у справному стані передбачена винагорода у 500 тисяч доларів

Ввечері 4 березня, скоріш за все, стався перший публічний епізод перегону російського армійського вертольота в Україну.

Перехоплення розмови між російськими пілотами та диспетчером опублікувала моніторингова група проекту "Беларускі Гаюн", які регулярно відстежують і сповіщають про переміщення російської техніки територією Білорусі.

Читайте також: Розрахунок ПТРК "Стугна" майстерно знищив у польоті найновіший вертоліт Ка-52 рашистів (відео)

Виходячи з розмов стає зрозумілим, що ввечері 4 квітня група з 6 российских військових вертольотів мала здійснити переліт з військового аеродрому "Зябрівка" у Гомельській області на авіабазу "Шаталово" у Смоленській області. Скоріш за все це були Ми-8АМТШ, про що говорить відомий номер лідера групи вертольотів - RF-90665 (бортовий - 51 "жовтий")

Ми-8АМТШ

Проте вертоліт з реєстраційним номером RF-04812 відійшов від групи та почав рухатись у бік кордону з Україною. Судячи з усього, на мінімальній висоті, для того, щоб не бути помічним на радарах.

Про те, що вертоліт був саме "викрадений" добре говорить відкрито кинута у ефір фраза лідера групи: "812-й, ты где сейчас находишься, скажи по-честному? Тимурчик, бл*ть, скажи нам, пожалуйста, по-русскому языку. Вы остались там или нет?".

Ми-8АМТШ

У випадку, якщо була б підозра на аварію або катастрофу, розмови в ефірі були б зовсім іншими. У будь-якому випадку лідер групи протягом години намагався візуально знайти "втікача", але безрезультатно.

Варто нагадати, що Україна обіцяє 500 тисяч доларів та гарантії безпеки для тих, хто зможе перегнати ворожий вертоліт у справному стані.

Читайте також: Пропагандони РФ готують у Маріуполі провокацію, щоб "перебити" Різанину у Бучі - СБУ