xcounter
#

Скільки коштує один радар TRML-4D для ЗРК IRIS-T на прикладі контракту для України

7753
РЛС TRML-4D. Фото: Hensoldt
РЛС TRML-4D. Фото: Hensoldt

Цей радар чудово демонструє себе в руках наших військових

Німецька компанія Hensoldt отримала нове замовлення на постачання Збройним Силам України нової партії радіолокаційних станцій TRML-4D, які використовуються передусім у складі зенітних ракетних комплексів IRIS-T, які ще з осені минулого року ефективно збивають російські ракети. Про це йдеться на офіційному сайті компанії Hensoldt.

У рамках замовлення Hensoldt має поставити Україні ще шість своїх радарів TRML-4D, сума контракту при цьому становить понад 100 млн євро, тобто орієнтовна вартість одного радара становить понад 16,6 млн євро.

Читайте також: Німецька РЛС TRML-4D від Hensoldt: чому це не просто радар для ЗСУ та скільки їх отримає Україна

Як відзначається, радари будуть передані Україні після проведення навчання операторів – орієнтовні терміни постачання визначені у межах другої половини цього року.

Збройні Сили України вже використовують радари TRML-4D – всього було поставлено чотири таких РЛС, перша з яких була передана у жовтні 2022 року. Як раніше відзначали західні ЗМІ, ця РЛС ефективно продемонструвала себе у виявленні російських літаків і "допомагає Україні перехоплювати понад 90% ворожих літаків в її небі".

Нагадаємо, раніше Німеччина оголосила про масштабний пакет оборонної допомоги для України, в якому, серед усього, є чотири батареї ЗРК IRIS-T SLM по три пускові кожна, для яких, власне, і потрібні будуть нові радари.

Читайте також: Німеччина хоче купити Leopard 2 за неймовірним цінником у понад 32 млн доларів за машину