xcounter
#

Скільки часу знадобилося, щоб ЗСУ поставили у стрій модернізовані радянські танки 60-х років з Європи

19041
Словенський танк M-55S
Словенський танк M-55S

Йдеться про M-55S, які ЗСУ поставила Словенія у рамках "кругового обміну" з Німеччиною

У мережі з’явилося відео, яке говорить про таке – наші військові вже опановують поставлені Україні танки М-55S і, ймовірно, скоро кинуть їх у бій проти російських окупаційних військ.

Опубліковане відео зі словенськими танками насправді малоінформативне, однак з нього ми можемо зробити ось який висновок – а скільки ж часу знадобилося для ведення в стрій цих танків.

Читайте також: Якщо рашисти вирішать повернути Т-55, скільки знадобиться на відновлення цих танків

Так, про те, що ЗСУ отримають "покращений" Т-55 у рамках "кругового обміну" між Німеччиною та Словенією, стало відомо у вересні, а саме офіційне повідомлення від словенського уряду було опубліковане 19 числа, тому його ми й беремо за "точку відліку".

Згодом 29 жовтня стало відомо, що Словенія вже відправила свої модернізовані радянські танки Україні – вони були помічені на залізничній станції Целе, що у Словенії.

M-55S
Словенські танки їдуть в Україну. Фото: 24ur

Тобто – від моменту "оголошення про поставки" до безпосередньо початку тренувань пройшло орієнтовно понад два місяці, водночас щоб "поставити у стрій" ці машини ЗСУ знадобилося близько місяця – для прикладу, на освоєння копії БМП-2 від тієї ж Словенії Україні знадобилося близько двох місяців.

Нагадаємо, що ЗСУ мають справу з модернізованою у 1999 році версією Т-55 – словенськими M-55S, які отримали зокрема 105-мм гармату L7, модульну турель від Rafael з кулеметом ДШК, динамічну броню від Elbit Sistem тощо.

Читайте також: Німеччина обіцяє Україні "вагомішу" військову допомогу, аніж словенські M-55S