xcounter
#

Якщо рашисти вирішать повернути Т-55, скільки знадобиться на відновлення цих танків

9012
Рашистський Т-55АМ, ілюстративне фото з відкритих джерел
Рашистський Т-55АМ, ілюстративне фото з відкритих джерел

І які обсяги "канібалізму запчастин" знадобляться, щоб реанімувати ці танки часів Хрущова

За консервативними оцінками порталу Oryx, рашисти уже втратили мінімум 40 танків типів Т-62М і Т-62МВ, із яких лише 6 були знищені в бою, інші 34 машини – стали трофеями ЗСУ. Це показує, що спроба армії РФ використати Т-62 із баз зберігання як "мобілізаційний танк" - провалилась. Як мінімум через архаїчність цих танків, що буквально пам’ятають ще Хрущова. І через те, що "частково мобілізовані" екіпажі не встигають повною мірою освоїти свої машини.

Послідовність та раціональність – не відносяться до сильних сторін армії РФ. Тому цілком можемо гіпотетично припускати, що після остаточного провалу концепції Т-62 як "мобілізаційного танка" вирішать "не зупинятись на досягнутому". І згадають про інший танк часів Хрущова, який теж ще може стояти на базах зберігання – Т-55.

Читайте також: Як швидко приїдуть Т-55 і ПТ-76 воювати проти ЗСУ, і як багато такого "брухту" може бути в РФ
Рашистський Т-55АМ, ілюстративне фото з відкритих джерел

У довіднику The Military Balance за 2016 фігурувала цифра, що на базах зберігання армії РФ начебто може стояти до 2500 танків типу Т-55. У довіднику The Military Balance наявність Т-55 у росіян уже не згадується (але справедливості заради, наявність у росіян танків Т-62 у цьому ж довіднику теж не згадувалась). Автори польського Defence24 вважають, що рашисти досі не "попрощались" із своїми Т-55АМ (Т-55М5), і на складах орків може стояти від 100 до 500 танків.

Відповідно, ці всі фактори створюють бодай гіпотетичну можливість, що росіяни в якості "акту відчаю" можуть вивести на поле бою й Т-55, коли їх "просідання" у якісному вимірі стане катастрофічним для Кремля. І логічно задатись такими питаннями: а скільки часу рашистам може знадобитись для відновлення своїх Т-55? І наскільки широко оркам доведеться використовувати "канібалізм запчастин"?

У 2017 році Міноборони РФ вирішило зупинити утилізацію старих танків, зокрема Т-55 і Т-62, ілюстративне фото з відкритих джерел

Якби не було парадоксально, але російські військові уже мають досвід відновлення Т-55 "у польових умовах". Щоправда у Лівії зразка 2019 року, коли Кремлю було потрібно озброїти свого сателіта фельдмаршала Хафтара.

Рашистські ресурси зразка літа 2019 року стверджували, що тоді у Лівії працювала команда "спеціалістів" Міноборони РФ. І що ці "спеціалісти" за 6 місяців роботи (жовтень 2018 – березень 2019 року) показали начебто такий результат. Із 100 "убитих" Т-55 вони змогли відновити 31 машину, із 35 "убитих" Т-62 – лише 9 машин, із 10 "убитих" Т-72 – лише одну машину. При цьому орки "освоїли" близько 17 мільйонів рублів на закупівлю запчастин.

Т-55 армії лівійського фельдмаршала Хафтара, ілюстративне зображення з відкритих джерел

Якщо опиратись на ці цифри – із 3 "убитих" Т-55 росіяни складали один "живий" танк, і лише 31 відновлена машина за 6 місяців – результат доволі посередній. Але цілком можливо, що в реаліях 2022 чи 2023 років рашистським "спеціалістам" доведеться "прискоритись", якщо Кремль дасть команду "воскрешати" древні Т-55.

Читайте також: У кого рашисти купили Т-34 для параду, і як це показало реальну слабкість РФ