xcounter
#

У кого рашисти купили Т-34 для параду, і як це показало реальну слабкість РФ

184486
"Парадні" Т-34-85 рашистів, ілюстративне фото з відкритих джерел
"Парадні" Т-34-85 рашистів, ілюстративне фото з відкритих джерел

За "парадний" металобрухт вартістю лише в 1 мільйон доларів рашисти розрахувались сучасними танками та літаками на десятки мільйонів доларів

Учорашній день дав багато приводів затролити Кремль – мало того, що не підняли у повітря авіацію, так ще й взагалі викотили на парад танки Т-34 замість звичного "вундер-ваффе". Мовляв, такими темпами орки скоро "докотяться" до тачанок з кулеметами.

Насправді рашисти "докотились" до "парадних" Т-34 ще в 2019 року. Можливо, прозвучить неймовірно, але саме в тому році РФ спеціально для проведення парадів та інших заходів "воєнно-історичного характеру", і також для зйомки кіно придбала в Лаосі 30 танків Т-34-85.

Читайте також: Ленд-ліз для України підписано: яку зброю отримаємо та коли оплачувати
Танки Т-34-85 до 2019 року були в строю армії Лаоса, ілюстративне фото з відкритих джерел

Росіян аж ніяк не збентежило, що це – не оригінальні "тридцятьчетвірки", а танки чехословацького виробництва зразка 1950-х років. Куплені в Лаосі Т-34-85 орки везли в свій Владівосток взагалі залізницею. Хоча, наприклад, відносно поруч є Північна Корея, котра начебто досі зберігає Т-34 на озброєнні своєї армії.

Але як Кремль розплатився за цю поставку – окрема цікава історія. Версія перша – що в обмін на ці танки РФ списала Лаосу частину боргу, сума якого на початок 2019 року складала 300 мільйонів доларів. Версія друга – що взамін на Т-34 РФ в 2019 році поставила Лаосу 10 новітніх Т-72Б1 "Белый орел" та чотири навчально-бойові літаки Як-130. Показово, що прямим покупцем лаоських Т-34 стало Міноборони РФ.

Доставка Т-34-85 для Міноборони РФ із Лаосу до Владівостока, фото з відкритих джерел

У всякому випадку, Кремль провів непаритетний обмін – цей парадний "металобрухт" в 30 танків типу Т-34-85 коштує (за оцінками росіян) максимум 1 мільйон доларів, але заради такої "імітації величі" витратила ресурси на декілька десятків мільйонів доларів.

Окрім всього іншого, цей приклад показує реальну слабкість РФ, яка нам досі не була видна із-за особливостей вітчизняного "геополітичного мислення" - як виявилось, для демонстрації "великодержавства" Кремль готовий опуститись до рівня тубільця, якому продають буси.

РПЦ "розвантажує" для Міноборони РФ танки Т-34-85, доставлені з Лаосу, фото з відкритих джерел
Читайте також: Рашисти показали "тюнінг по бурятськи" свого Т-72Б3(фото)