xcounter
#

Україна отримала модернізовані радянські танки з 105-мм гарматою від Словенії за "круговим обміном"

15872
M55S
M55S

Тепер у Словенії очікують на виконання Німеччиною своєї частини угоди

Словенія відправила в Україну свої радянські танки M-55S у рамках так званого "кругового обміну" з Німеччиною – таку інформацію повідомляє видання 24ur з посиланням на оборонне відомство країни.

Як відзначається, "Словенія виконала свою частину угоди з Німеччини" і відправила в Україну 28 своїх радянських танків – раніше машини були помічені на залізничній станції Целе, що у Словенії.

Читайте також: Білоруси на танки з "мангалами" почали чіпляти ще й відра, але від Javelin їх це не врятує

24ur
Словенські танки їдуть в Україну. Фото: 24ur

До речі, з опублікованих виданням фото можемо вийти на такий цікавий факт – схоже, Угорщина не захотіла давати згоду на транзит танків через країну, що було б найближчим шляхом до України.

"Підказка" для такого висновку – напис PKP Cargo на платформі. Це польський логістичний оператор, що не працює з Угорщиною, тож, ймовірніше, Словенії довелося везти свої M-55S в Україну через Польщу.

Фото: 24ur
Фото: 24ur

Про те, що Словенія передасть Україні 28 своїх M-55S, що перебували на зберіганніM-55S, що перебували на зберіганні, стало відомо у вересні, коли ця країна домовилася з Німеччиною щодо "кругового обміну" – взамін Словенія отримає 35 важких вантажівок та 5 важких цистерн.

Нагадаємо, M-55S – це модернізований радянський танк Т-55, який отримав спарену з 7,62-мм кулеметом ПКТ 105-мм гармату L7 замість Д-10ТС2 калібру 100 мм, модульну турель від Rafael з кулеметом ДШК, динамічну броню від Elbit System та інші удосконалення, зокрема покращену систему управління вогнем.

Читайте також: Танки Abrams і літаки F-16 для ЗСУ: Резніков вірить, що ми отримаємо цю зброю – і пояснює чому