xcounter
#

Сили оборони вночі збили понад три десятки ворожих крилатих ракет і дронів-камікадзе

2747
ЗРК IRIS-T в Україні, фото ілюстративне, джерело — стоп-кадр з відео Повітряних Сил ЗСУ
ЗРК IRIS-T в Україні, фото ілюстративне, джерело — стоп-кадр з відео Повітряних Сил ЗСУ

Підрозділи ППО Сил оборони вночі знищили всі випущені крилаті ракети і майже два десятки дронів-камікадзе

Ворог вночі, 18 вересня, під час чергової терористичної атаки випустив по території України десятки ракет та дронів-камікадзе — у Командуванні Повітряних Сил ЗСУ розповіли про роботу підрозділів нашої протиповітряної оборони, які з високою ефективністю відбили цю атаку.

крилаті ракети дрони-камікадзе
Інфографіка від Повітряних Сил ЗСУ

Так, з восьми стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з району Волгоградської області ворог випустив по Україні 17 крилатих ракет типу Х-101/Х-555/Х-55 — наша протиповітряна оборона збила всі ці ракети у межах Дніпровщини, Полтавщини та Хмельниччини.

Читайте також: Поки всі говорять про ATACMS у США активно наближається виробництво ER GMLRS на 150 км та PrSM на 500 км

Таким чином, ворог другий день поспіль залучає до обстрілів свої Ту-95МС — вчора, 17 вересня, одразу з дев’яти літаків Ту-95МС було випущено 10 ракет, з них збито — шість одиниць.

Також сьогодні вночі ворог вкотре випустив по Україні десятки дронів-камікадзе типу Shahed-131/136, з двох напрямків (Приморсько-Ахтарськ та мис Чауда) було запущено 24 ударних дрони у напрямку Миколаївщини та Одещини. З них знищено 18 дронів-камікадзе або ж 75% з усіх випущених дронів.

Загалом же за вересень російське окупаційне військо випустило по Україні вже 293 дронів-камікадзе типу Shahed-131/136, з них нашими підрозділами ППО збито 229 одиниць або ж приблизно 78,15% від усієї кількості.

дрон-камікадзе Shahed-131 Shahed-136
Дрон-камікадзе типу Shahed, фото ілюстративне

Нагадаємо, раніше Defense Express розповідав про те, що за ракета Х-БД є у рашистів і чим вона може відрізнятися від Х-101, а також чи справді у РФ з’явились Х-22 з БЧ аж на 1750 кг.

Читайте також: Румунія хоче вписатися в новий проєкт ППО, щоб мати більше можливостей із захисту неба від ракет і дронів