xcounter
#

Чи справді в РФ з’явились Х-22 з БЧ аж на 1750 кг, і що це за МиГ-31И як новий носій "Кинжала"

14363
Російський МиГ-31К з ракетою "Кинжал", ілюстративне фото з відкритих джерел
Російський МиГ-31К з ракетою "Кинжал", ілюстративне фото з відкритих джерел

Продовжуємо аналізувати заяви рашистів щодо змін у їх ракетному арсеналі

Під час візиту диктатора Ким Чен Ина до російського Владивостока міністр оборони РФ Шойгу та його підлеглі заявили не тільки про появу на озброєнні далекобійної крилатої ракети Х-БД під Ту-160, але й також – про "доопрацювання" невідомого типу КР під Ту-22М3, яка начебто отримала бойову частину потужністю на 1750 кілограмів, і про те, що для запуску аеробалістичної ракети Х-47М2 "Кинжал" може тепер використовуватись вдосконалений МиГ-31И.

Оскільки тут мова про елементи можливого посилення ракетного арсеналу РФ, ці всі заяви варто проаналізувати окремо.

Читайте також: Армія РФ використовує вже навіть БМП-1У, вкрадені у Грузії в 2008 році
МиГ-31И на задньому плані, бортовий номер 43 "синій", вересень 2023 року, зображення з відкритих джерел

Що стосується невідомого типу КР під Ту-22М3, яка начебто отримала БЧ потужністю аж на 1750 кг, то схоже, що ця заява була просто гіперболізацією з метою справити враження на північнокорейського гостя.

Тому що під заявлений параметр "бойова частина потужністю 1750 кг" точно не підпадає ані Х-32, і навіть можливе "доопрацювання" під такий параметр ракети Х-22 мало по суті обернутись повною переробкою цієї КР. А обмежуємось ми тут лише цими двома варіантами саме тому, що рашисти і показували ракету, яка візуально виглядає або як Х-22, або як Х-32 (котрі відрізняються між собою скоріше внутрішньою конструкцією).

Ракета "невідомого типу" під Ту-22М3, яка начебто в результаті "доопрацювання" отримала БЧ потужністю в 1750 кг, вересень 2023 року, зображення з відкритих джерел

Що ж стосується МиГ-31И як нового носія "Кинжалів", то тут загроза виглядає більш ніж реальною. Вперше про існування такого літака рашистські ресурси заявили ще у серпні 2022 року, і найголовніша відмінність МиГ-31И від "попередника" у модифікації МиГ-31К – якщо на другому типі літака пілоти мають вручну вводити необхідні дані в бортову апаратуру для пуску "Кинжала", то на першому типі літака бортова апаратура начебто дозволяє "в автоматичному режимі без участі пілота" провести пуск "Кинжала" за заданими параметрами.

Якщо ця заявлена характеристика МиГ-31И справді відповідає дійсності, то це означає, що тепер окупанти в теорії можуть значно точніше бити ракетами "Кинжал" по військовій та цивільній інфраструктурі України.

Російський МиГ-31К з ракетою "Кинжал", ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Що це за ракета Х-БД, і чим вона може відрізнятись від Х-101