xcounter
#

Секрети роботи С-400 по HIMARS та навпаки, що це за ракета SM-6, гаубиця M114A1 та інші новини тижня

Секрети роботи С-400 по HIMARS та навпаки, що це за ракета SM-6, гаубиця M114A1 та інші новини тижня
11655

Як С-400 збиває ракети HIMARS насправді, а не у пропагандистських звітах РФ, про Standard Missile 6, плани Пентагону списати 250 бойових літаків та гаубиці M114A1 - у традиційній недільній добірці популярних публікацій тижня що минув.

Defense Express традиційно підготував добірку найцікавіших публікацій на розсуд наших читачів, які отримали за тиждень що минає, найбільшу кількість переглядів.

Як С-400 збиває ракети HIMARS

Так зване міноборони РФ регулярно повідомляє про нібито успішне "перехоплення" ракет з HIMARS. Але самих кадрів роботи російських систем ППО по таких доволі складних цілях було обмаль, а знятих безпосередньо з позиції С-400 взагалі не було.

Читайте також: Стала відома ціна легкого танка M10 Booker для США

Але відео, яке зафільмував ворожий зенітник, що знаходився поряд із "ядром" ЗРК С-400 - радіолокаційної станції 96Л6 прямо говорить про те, й скільки ракет випускають рашисти для перехоплення залпу HIMARS й на скільки ефективним це є. Особливо враховуючи крики самого рашиста, який бідкається на те, що йому знову перебило уламками ноги.

SM-6 - зенітна ракета, яка далекобійніша за Patriot

Наразі найбільш далекобійною зенітною ракетною системою у арсеналі ЗСУ є Patiot, який з ракетами GEM-T дозволяє знищувати висотні аеродинамічні цілі на дальностях до 160 км.

SM-6
SM-6

Але це все одно зумовлює розміщення цього ЗРК доволі близько до лінії фронту. Особливо в умовах, коли ворог вже демонструє

покращення тактики

та можливість швидко працювати по важливих об'єктах на глибині понад 40 км від "нуля" у глиб прифронтової зони.

Тому зенітна ракета Standard Missile 6, або SM-6, дозволяє вирішити проблему з "ВКС" РФ значно якісніше та швидше.

У США збираються списати одразу 250 військових літаків

Попри те, що у США станом на середину березня немає федерального бюджету, включно з бюджетом міноборони, а фінансовий рік почався ще у жовтні 2023 року, у Пентагоні вже оприлюднили своє бачення на наступний період.

За ним повітряні сили США планують списати 250 літаків, з яких 91 винищувач F-15, 56 штурмовиків A-10 та навіть F-22 з B-2. Але слід враховувати, що по-перше, це у більшості випадків це дійсно "вбиті" машини, з вже вичерпаним ресурсом. А, по-друге, це лише плани, які цілком може вкотре заблокувати Конгрес.

Як мінімум раніше він це успішно робив з бажанням Пентагону зменшити кількість літаків, зобов'язуючи підтримувати штатну чисельність бойового авіапарку на рівні понад 1110 літаків.

F-22
F-22

Саме тому, такі аргументи американських повітряних сил, що F-22 у старій версії Block 20 не має відповідного функціоналу, який би міг виправдати вартість його льотної години на рівні 75 тисяч, навряд чи будуть почуті.

Що це за гаубиці M114A1 від Греції

За поки неофіційною інформацією Греція може посилити Україну одразу 70 155-мм гаубицями M114A1.

Й поки у коментарях до публікації розгорнулась жвава дискусія, чи є артилерійська система, яка була розроблена на початку Другої світової потрібною для ЗСУ. А також чи достатня її дальність вогню навіть для посилення укріпрайонів у північних областях, Defense Express сконцентрувався на іншому - як ці гаубиці модернізувались у 80-х, а це вже дійсно зможе зробити корисними для ЗСУ.

Читайте також: Як би виглядав Apache, якщо конкурс виграв Boeing зі своїм BV-235