xcounter
#
С-400
С-400

Стало зрозуміло, як саме С-400 збиває ракети HIMARS (відео)

145509

Попри те, що у РФ міноборони "збиває" ракети GMLRS від HIMARS "пачками", лише зараз стало зрозуміло як саме (спойлер - погано)

Так зване міноборони РФ постійно звітує про те, що перехоплює ракети GMLRS з HIMARS своїми зенітними ракетними комплексами. Але попри такі заяви було доволі мало відео з роботою російських систем ППО по таких типах цілей.

Але тепер з'явилось відео в адекватній якості, зняте у світлу пору доби, на якому зафіксована робота ЗРК С-400 по GMLRS, окрім того, російський військовий за кадром говорить й про використання зенітних ракетно-гарматних комплексів "Паницрь".

Читайте також: Наша ППО збила Shahed-136 з модемом та камерою, на це треба звернути увагу

Відео зафільмував сам російський зенітник, який знаходиться поряд із РЛС ЗРК С-400 - 96Л6. Й на перехоплення ракет з HIMARS, яких, скоріш за все було до шести, ворог випустив близько 10 зенітних ракет.

Але попри радісні крики про те, що якусь ракету вдалось збити відео завершується декількома вибухами на позиціях самого С-400. А також бідканням рашиста, що йому знову уламками перебило ноги. Тобто сама ситуація для нього вже не в новинку.

Зрештою перехоплення ракет GMLRS може бути дійсно не дуже тривіальною задачею для будь-якого зенітного ракетного комплексу, бо для досягнення максимальної ефективності передбачає необхідність кінетичного перехоплення.

Як це й відбувається у протиракетних комплексах типу Patriot PAC3 з зенітними ракетами MSE. Але у РФ для зенітних ракет С-400 не задекларований такий метод перехоплення, включно із С-400, лише - близький підрив.

GMLRS
GMLRS

Звісно це не виключає абсолютної неможливості уразити саму ракету GMLRS, але не означає й ефективності роботи по них російських зенітних ракетних комплексів. Саме тому на відео зафіксовано цілком закономірний результат - ураження комплексу С-400.

При цьому одразу у його найголовніший компонент - радіолокаційну станцію, без якої цей комплекс стає безпорадним.

Читайте також: Повітряні сили США збираються списати одразу 250 літаків: F-15, A-10 та навіть F-22 з B-2