xcounter
#

Розгортання спільного угрупування армій РФ та Білорусі та чергові погрози - про що заявив Лукашенко

2124
Ще одні "зелені чоловічки"
Ще одні "зелені чоловічки"

Ядром нового угрупування збройних сил РФ та Білорусі мають стати саме білоруські війська

Поки РФ здійснювала масований ракетний удар по Україні, у Білорусі невизнаний президент Лукашенко зібрав чергову нараду з військовими де зробив ряд публічних заяв. Серед них основною є розгортання спільною з РФ "регіонального угрупування військ".

Для армії Білорусі, які фактично й так інтегрована у збройні сили РФ, а також надає власну військову інфраструктуру для рашистів, враховуючи те, що сама білоруська земля стала плацдармом для наземного вторгнення РФ у лютому та активно використовується для ракетних ударів - фактично нічого нового.

Читайте також: Понад 37 годин без сну та 120 уражених цілей: як HIMARS валив рашистів на Херсонщині
Лукашенко
Лукашенко попри вимоги Кремля балансує на межі прямого залучення власних збройних сил

Але є деякі деталі, які дозволяють оцінити перспективну загрозу, бо можливість повторної атаки рашистів та перетворення кордону протяжністю у 1000 км на лінію фронту - ніхто не скасовував.

Якщо не повторювати маячню Лукашенка про те, що Україна готує завдання ударів по Білорусі, а НАТО - вдертися з Заходу, то можливо виокремити наступне: офіційно проголошено про формування групи військ, в якій ядром мають стати саме збройні сили Білорусі.

Нібито її розгортання має відбутися на західних кордонах, бо "головна задача" про яку постійно говорить Лукашенко - не допустити "удар у спину РФ з боку НАТО" через Білорусь.

білорусь армія
Армія Білорусі має доволі високу насиченість артилерією

"Ще не вистачало другого конфлікту. Ви знаєте, що у них вистачає проблем. Тому ви не розраховуйте на велику чисельність Збройних сил Російської Федерації. Але це буде не одна тисяча людей", - заявив білоруський диктатор.

Але всі військові навчання у Білорусі, які тривали ще з кінця весни говорять про відпрацювання дій саме поряд з південним кордоном країни, тобто поряд з Україною. Аналогічні навчання проходили й у вересні, коли за "легендою" армія Білорусі мала "звільняти захоплені території".

Також Лукашенко зазначив, що міноборони Білорусі має бути готова "найближчим часом прийняти цих людей [армію РФ] і розмістити там, де потрібно, за нашим планом. Без перебору, без нагнітання ситуації та обстановки".

армія білорусі
Загальна чисельність ЗС Білорусі - близько 45 тисяч осіб

Нагадаємо, що за повідомленням Головного управління розвідки Міністерства оборони України, РФ планує закинути 20 тисяч мобілізованих саме до Білорусі, де для їх розміщення готують навіть покинуті будівлі сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств.

Для розуміння наскільки це багато для Білорусі, то загальна чисельність сухопутних військ країни становить на 2021 рік 10,7 тисячі осіб. Водночас детально про те яку армію має Лукашенко - в окремому матеріалі, який був написаний ще у грудні минулого року.

Читайте також: Кремль призначив Суровікіна командувачем всіма угрупуваннями армії РФ: що про нього відомо
ТЕГИ Війна