xcounter
#

Армія Білорусі збирається "звільняти захоплені території", але поки "загрожують" тільки навчаннями

3599
Білоруська армія проводять навчання
Білоруська армія проводять навчання

Білорусь проводить навчання, під час яких відпрацює "ведення бойових дій зі звільнення території, тимчасово захопленої противником"

У Білорусі розпочалися командно-штабні навчання збройних сил країни – як повідомляє пресслужба оборонного відомства, вони розпочалися сьогодні, 8 вересня, й триватимуть до 14 вересня.

Навчання пройдуть на полігоні "Брестський", а також на ділянках у Мінський та Вітебській областях. Чисельність військ та ОВТ, що бере участь у навчаннях, не уточнюється, однак відзначається, що "вона не перевищує рівень, що зобов’язує обов’язково сповіщати згідно з Віденським документом 2011 року".

Читайте також: РФ адаптувала білоруські літаки під ядерну зброю: коли фарс перетворився на черговий крок до Третьої світової

Метою заходу у пресслужбі називають "навчання органів військового управління збройних сил, інших військ та формувань РБ безперервному управлінню силами та засобами під час виконання задач з призначення".

Однак цікаве у цьому повідомленні інше – як зазначається у повідомленні, під час навчань буде відпрацьовано, зокрема "ведення бойових дій зі звільнення території, тимчасово захопленої противником", а також відновлення контролю над держкордоном, авіаційна підтримка військ та боротьба з ДРГ.

Це вже не вперше Білорусь проводить такі "загрозливі" навчання на умовному Волинському та Поліському напрямках – наприклад, у червні цього року білоруська армія відпрацювала доволі загрозливі елементи наступальних дій.

Водночас, як відзначив у інтерв’ю виданню "Вечірній Київ" директор Defense Express Сергій Згурець, наразі ймовірність наступу з Білорусі залишається низькою, оскільки там наразі не сформоване ударне угруповання.

Читайте також: Таки "партизани": з’явились супутникові знімки "бавовни" в білоруській "Зябровці" (фото)