xcounter
#

Армія Білорусі відпрацювала доволі загрозливі елементи наступальних дій

Сплав армії Білорусі на БТРах по ріці Піна у 25 км від кордону з Україною
Сплав армії Білорусі на БТРах по ріці Піна у 25 км від кордону з Україною
62684

Кількість маневрів з елементами форсування водних перешкод у армії Білорусі стає доволі загрозливим враховуючи місцевість Волині та Полісся

Армія Білорусі продовжує проводити "раптову перевірку боєготовності" своїх підрозділів, які з кожним днем стає все складніше пояснювати будь-якими "оборонними" намірами. Також все чіткіше вимальовуються практичні елементи, які відпрацьовують білоруські військові.

Зокрема наприкінці тижня було проведено навчання із наведення понтонної переправи. В цих маневрах одночасно взяли участь військовослужбовці 557-ої та 188-ої інженерних бригад, а також 7-го інженерного полку. Ці навчання проходили на ріці Німан.

Читайте також: Окупанти готують десант, щоб "закрити" вихід із Миколаївського порту

навчання армія білорусь
Ці навчання важко назвати масовими, але вони відбулись

У цей же період 103-я повітряно-десантна бригада збройних сил Білорусі відпрацювали "контрдиверсійні дії" шляхом взяття під контроль важливих об'єктів, встановленням блокпостів та засідок, а також блокуванню умовного противника. А одним з елементів навчань було форсування водної перешкоди на бронетехніці уплав.

Форсування армія Білорусі
Підкреслюється, що відпрацьовувалось форсування без додаткової підготовки

Аналогічне завдання відпрацювали у неназваному посиленому парашутно-десантному батальйоні, при цьому під прикриттям армійської авіації.

форсування армія Білорусь
"Сплав" на БТРах №1

Ще одне форсування і також під прикриттям авіації тренувались виконувати у 38-ій десантно-штурмовій бригаді. Ці навчання взагалі пройшли прямо у Пінську, що у 25 км від кордону з Україною.

форсування армія білорусь
"Сплав" на БТРах №2

У останніх двох випадках це більше нагадувало сплав на БТРах, ніж дійсне форсування водної перешкоди. Можливо це було зроблене для збільшення дистанції, які машини мають подолати по воді, але виглядає доволі дивно. Особливо відпрацювання висадки фактично в умовах міста.

форсування армія білорусь
При цьому "сплав" проходив в умовах міста

Також офіційно повідомлено, що у місто Брест прибула посилена батальйонно-тактична група. Саме міноборони білорусі виклало світлини з ешелоном БМП-2.

бтгр білорусь
Прибуття бронетехніки у Брест

Така активність армії Білорусі вбачається доволі загрозливою. Північно-західна територія України відрізняється великою кількістю водних перешкод, де важливим фактором дій може бути саме амфібійність військової техніки.

Також, ще одним сигналом, цілком реальних агресивних дій Мінська, буде формування диверсійно-розвідувальних груп на базі підрозділів десантно-штурмових військ, які отримають задачу інфільтрації через український кордон з метою виявлення позицій Збройних Сил України, диверсійних дій тощо.

Читайте також: Як Берлін "гальмує" постачання зброї: Україна попросила танки Leopard 2 місяць тому, але навіть розмов про них не йде