xcounter
#

РФ адаптувала білоруські літаки під ядерну зброю: коли фарс перетворився на черговий крок до Третьої світової

Су-30СМ Білорусі, скоріш за все, і є тим носієм ядерної зброї
Су-30СМ Білорусі, скоріш за все, і є тим носієм ядерної зброї
2793

Білорусь у кроці від отримання ядерної зброї після запевнення ООН у тому, що не збирається повертати ядерний статус

Кремль продовжує розігрувати єдиний козир, який залишився у нього на руках - ядерну зброю та активно розмахує нею та дає побавитись особливо відданим диктаторам. Як офіційно заявив невизнаний президент Білорусі Лукашенко білоруські літаки тепер дообладнано до несення ядерної зброї.

"Ми колись із Путіним у Пітері заявили, що переобладнаємо і білоруські літаки "Су" для того, щоб вони могли нести ядерну зброю. Ви що, думаєте, ми язиком ляпаємо? Все готово", - цитують слова білоруського диктатора місцеві ЗМІ.

Читайте також: Схоже з винищувачами для Повітряних Сил України вже визначились і це не F-16: підказки з Пентагону та Копенгагену
лукашено путін
Коли маразм зустрічається з деменцією

Справа в тому, що ще у середині липня під час розмови Путіна та Лукашенко вони домовились провести модернізацію наявних у Білорусі літаків під носії тактичного ядерного озброєння. І хоча ця розмова нагадувала старечий маразм двох диктаторів яким вже під 70 років, бо вони плутались у назвах літаків та домовились модернізувати штурмовики Су-25, скоріш за все це стало реальністю.

І хоча на цей раз Лукашенко нібито заявив більш загально про літак марки "Су", деякі ЗМІ вказують, що у ролі носія диктатор назвав фронтовий бомбардувальник Су-24, яких на озброєнні у Мінська немає. Тому, скоріш за все, мова йде про модернізацію Су-30СМ, яких на озброєнні білоруських повітряних сил поки чотири одиниці.

Су-30СМ
Су-30СМ: на озброєнні Білорусі 4 літака

Після цього можливо лише згадати те, що декілька тижнів тому, 3 серпня, офіційний Мінськ під час конференції з Договору про нерозповсюдження ядерної зброї в ООН повідомив наступне:

"Усі інсинуації щодо зміни без'ядерного статусу Білорусі, так само як і щодо недотримання зобов'язань щодо Договору про нерозповсюдження ядерної зброї, безпідставні", - сказав начальник відділу міжнародної безпеки та контролю за озброєннями головного управління багатосторонньої дипломатії МЗС Васілій Павлов.

Також можливо нагадати, що Білорусь має отримати від РФ і оперативно-тактичні комплекси "Искандер", які штатно можуть оснащуватись ядерною бойовою частиною.

Искандер
ОТРК "Искандер"

Нагадаємо, що Білорусь у 90-х, як і Україна та Казахстан, добровільно відмовилась від ядерного статусу. На початку 2022 року Мінськ провів "референдум" в результаті чого тепер, відповідно до версії документа на сайті президента Білорусі, зі статті 18 було виключено те, що країна "ставить за мету зробити свою територію без'ядерною зоною, а державу - нейтральною".

Тобто для повернення ядерного статусу Білорусі залишається лише офіційно оголосити про отримання від РФ безпосередньо самої ядерної зброї. Якщо це взагалі ще не було зроблено, бо від "ідеї" адаптувати під тактичну ядерну зброю літаки до оголошення успішної реалізації пройшло трохи більше місяця.

І такими темпами можливо від Мінська очікувати на відповідну заяву вже найближчим часом, можливо якраз під отримання від РФ комплексів "Искандер". Щоб під бравурну музику військового оркестру зробити впевнений крок до прірви Третьої світової, де чотири Су-30СМ та декілька ракет з тактичним ядерним озброєнням не зіграють будь-якої ролі.

Читайте також: Рашисти "зліпили" свій "аналог" САУ CAESEAR, коли почнуть виробляти – поки невідомо