xcounter
#

Рашисти "зліпили" свій "аналог" САУ CAESEAR, коли почнуть виробляти – поки невідомо

30358
Рашистська САУ 2С43 "Мальва", ілюстративне фото з відкритих джерел
Рашистська САУ 2С43 "Мальва", ілюстративне фото з відкритих джерел

Навіть якщо установка піде в серію, можливості артилерії окупантів це все рівно не покращить

Російський "Уралвагонзавод" заявив, що начебто уже завершив державні випробування своєї колісної самохідної артилерійської установки 2С43 "Мальва" калібру 152-мм. Чи було виготовлено передсерійну партію таких САУ – даних нема, коли стартує серійне виробництво 2С43 "Мальва" - лишається невідомим. Про це йдеться в публікації польського порталу Defence24.

Самохідна артустановка 2С43 "Мальва" - це по суті спроба росіян скопіювати концепцію французької САУ CAESEAR, тобто створити власну артустановку на колісному шасі, що матиме покращену мобільність за рахунок обмеженого боєзапасу.

Читайте також: Рашисти можуть обстрілювати далекобійними "Коаліція-СВ" позиції ЗСУ на Сході України
Інфографіка рашистів, що розкриває ТТХ колісної САУ 2С43 "Мальва", зображення з відкритих джерел

Головна особливість рашистської "Мальви" - ця САУ оснащена гарматою 2А64 калібру 152-мм, яка використовується на САУ "Мста-С" та має дальність стрільби до 24 кілометрів. Тому одразу можемо стверджувати, що навіть якщо росіяни почнуть серійне виробництво та поставки у війська 2С43 "Мальва", це аж ніяк не покращить якісні характеристики артилерії ворога. Особливо в плані дальності стрільби.

Інші характеристики: бойова маса – 32 тонни, екіпаж – 5 осіб, боєзапас – 30 снарядів калібру 152 мм, шасі - БАЗ-6010-027 з колісною формулою 8×8; кабіна броньована, але рівень захисту – невідомий.

Рашистська САУ 2С43 "Мальва", ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: ЗСУ отримали "натяк", де шукати російські вогнемети ТОС-2 "Тосочка"