xcounter
#

CAESAR "по-кремлівськи": РФ відклала на 2022 рік випробування своєї колісної САУ

3541
Кремль веде розробку самохідної артилерійської установки 2С43 "Мальва"
Кремль веде розробку самохідної артилерійської установки 2С43 "Мальва"

Перша публічна презентація "Мальви" була ще в 2020 році, але державні випробування цієї САУ відбудуться лише в наступному році

Державні випробування російської самохідної артилерійської установки 2С43 "Мальва" заплановані на 2022 рік. Про це пише російський портал Topwar.

За наявною інформацією, державні випробування САУ "Мальва" РФ планувала на середину 2021 року. Але тепер графік змінився: на середину 2021 року заплановані приймально-здавальні випробування, під час яких буде підтверджено відповідність САУ вимогам технічного завдання.

Читайте також: Excalibur Army представила свою нову САУ DITA: що відомо на даний момент
Один із ескізів дослідного зразка САУ 2С43 "Мальва"

В рамках приймально-здавальних випробувань, які почнуться навесні або влітку цього року, "Мальва" повинна відстріляти певну кількість снарядів, а також пройти випробування ходової частини на різного типу грунтах.

Якщо їх результат буде позитивним, в такому випадку в першому кварталі 2022 року стартують і державні випробування САУ 2С43 "Мальва", за підсумками яких і буде прийматись рішення – приймати на озброєння армії РФ "кремлівський аналог" САУ CAESAR, чи ні.

Паралельно, Кремль веде розробку колісної версії САУ "Коалиция-СВ", розробка отримала назву 2С35-1 "Коалиция-СВ-КШ"

За наявними даними, розробка САУ 2С43 "Мальва" для армії РФ відбувається в рамках ДКР "Набросок". Вперше публічна презентація самохідної установки "Мальва" відбулись в 2020 році.

Відомо, що на САУ "Мальва" використовується 152-мм гармата 2А64, котра також використовується для самохідної установки "Мста-С".

РФ постійно нарощує кількість самохідних гаубиць "Мста-С" поблизу кордону з Україною

Маса установки "Мальва" складає 32 тонн, возимий боєкомплект -30 пострілів, шасі - БАЗ-6010-027 з колісною формулою 8х8 виробництва Брянського автомобільного заводу.

Як раніше розповідав Defence Express, Збройні сили США до 2023 року створять перший артилерійський батальйон, що матиме САУ із рекордною далекобійністю до 70 кілометрів. Цей підрозділ буде оснащений модернізованими самохідними артилерійськими установками M109 Paladin А7 із 155-мм гарматою.

За наявними даними, армія США має зараз 975 самохідних артустановок M109A6 PALADIN SPH. Із них – 580 САУ мають бути оновлені до цієї версії із рекордною далекобійністю M109A7, за програмою Extended Range Cannon Artillery
Читайте також: Наближаючись до ядерної зброї: чим небезпечна нова російська вогнеметна система ТОС-2 "Тосочка"