xcounter
#

Понад 37 годин без сну та 120 уражених цілей: як HIMARS валив рашистів на Херсонщині

6507
Понад 37 годин без сну та 120 уражених цілей: як HIMARS валив рашистів на Херсонщині

Як ЗСУ нищать окупантів з HIMARS

Українські військові в розмові з журналістами видання The Wall Street Journal розповіли, як ракетні системи HIMARS допомогли українській піхоті прорвати позиції російських окупаційних військ під час бойових дій на Херсонщині.

Так, як розповідає командир підрозділу HIMARS лейтенант Валентин Коваль, в один з "дуже напружених днів у кінці серпня" дві системи під його командуванням активно працювали в тандемі з іншим підрозділом.

Читайте також: Організація формувань HIMARS та M270 у збройних силах США та інших країн

Коли у двох HIMARS закінчувалися боєприпаси, вони відступали, щоб перезарядитися, і в бій одразу вступали дві інші системи.

За словами Коваля, чотири машини разом працювали 37 годин поспіль без перерви і за цей час уразили близько 120 цілей, що допомогло прорвати позиції окупантів.

Зауважимо, що йдеться, ймовірно, про контрнаступ Збройних Сил України наприкінці серпня, коли ЗСУ вдалося просунутися на півдні та у результаті якого було звільнено Високопілля.

Окремо тут варто згадати повідомлення від Міноборони України з доволі ефектним фото з HIMARS, яке свідчить – одна машина демілітаризувала щонайменше 69 ворожих цілей. Водночас така активна робота HIMARS говорить про те, що в нас є чимало ракет до цих систем.

Читайте також: Рашисти намагаються виправдати поразки міфічними стелс-ракетами для HIMARS та ротами Leopard 2 у степах України