xcounter
#

Рашисти намагаються виправдати поразки міфічними стелс-ракетами для HIMARS та ротами Leopard 2 у степах України

Leopard 2
Leopard 2
10224

Російська пропаганда не тільки вміє знищувати дерев'яні HIMARS, але й уражати так і не передані ЗСУ Leopard 2 та з острахом дивитись на розробки Німеччини

Ситуація під Херсоном, яку ЗСУ наполегливо просять не деталізувати, вже вимусила рашистких пропагандонів шукати додаткові пояснення для власної аудиторії. Тому в справу пішли зовсім міфічні виправдання, наприклад стелс-ракети JFS-M для HIMARS та танки Leopard 2, які тепер за версією рашистів є на озброєнні України.

Зокрема цілий ротний комплект Leopard 2A4, чи італійських, чи іспанських, рашисти "помітили" поблизу Андріївська після того, як вони форсували Інгулець.

Читайте також: Головна перевага МіГ-29AS для ПС ЗСУ, неочікуване джерело снарядів до Д-30 та російська "Оникс" б’є по своїх: події тижня війни від Defense Express

"На Андріївську ділянку фронту зараз перекинули весь ротний комплект італійських Leopard 2А4. Наразі вони перебувають у голому степу без підтримки засобів ППО у районі Сухого Ставка у зоні ураження російської артилерії та авіації. Найімовірніше, мова про іспанські 2А4", - саме таке повідомлення активно ширять російські "воєнкори".

Leopard 2А4
Чому пропагандони з РФ обрали саме Leopard 2А4 - поки загадка, можливо Leopard 2А7 та Abrams приберегли для подальших виправдань

Нагадаємо, що Іспанія вже офіційно повідомила, що не може передати Leopard 2, які знаходяться у неї на зберіганні, через їх вкрай незадовільний стан. До цього інформація про можливість їх передачі дійсно фігурувала, але строки називались до кінця 2022 року. Водночас у Італії взагалі немає на озброєнні Leopard 2, а на озброєнні стоїть C1 Ariete.

Ще далі рашисти пішли із крилатою ракетою JFS-M, за їх "надійними джерелами" Німеччина "передала" Україні "неназвану кількість" цих далекобійних ракет. Вони мають дальність польоту до 500 км та можуть запускатися з HIMARS чи M270. Рашисти впевнені - саме це озброєння є вкрай небезпечним і дозволяє ЗСУ гарантовано уражати об'єкти у глибокому тилу, прориваючи навіть "аналоговнєтну ППО".

JFS-M
JFS-M від MBDA

Але справа в тому, що JFS-M, яка дійсно має вкрай цікаві характеристики за рахунок використання стелс-технологій та довершеної системи наведення, має бути готова десь так років через 3-5. Про це прямо заявили її розробники у компанії MBDA, а зараз існує лише макет та концепт ракети. Хоча, як виявилось, і цього достатньо для появи страху у РФ.

Водночас поява таких міфів у РФ цілком логічна, бо маховик брехні та ілюзорних перемог, коли за день рашиське міноборони повідомляє про знищення 44 HIMARS, вигадує міфічні десанти ЗСУ на баржах та по четвертому колу знищує всі танки та авіацію України, необхідно крутити далі.

44 HIMARS
У РФ легко можуть заявити про знищення за одну добу 44 HIMARS з 16 переданих Україні за весь час

Тому не дивно, якщо вже скоро Кремль почне пачками збивати F-22, відбивати космічний десант та захоплювати орбітальні гармати на низькій опорній орбіті.

Читайте також: ЗСУ мають ще одного виробника снарядів до Д-30, і він екзотичніше Пакистану