xcounter
#

РФ планує закинути 20 тисяч мобілізованих у Білорусь: розмістять у хлівах та свинарниках, а транспорт реквізують

3000
РФ планує закинути 20 тисяч мобілізованих у Білорусь: розмістять у хлівах та свинарниках, а транспорт реквізують

Кремль готується стягнути до Білорусі додаткові сили, для місця розташування обирають сільські господарства, а автотранспорт будуть вилучати у населення

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що командування збройними силами РФ планує перекинути до Білорусі значне поповнення. Наразі проводяться заходи зі створення місць дислокації, яка має бути розрахована на 20 тисяч мобілізованих з РФ.

"Для розміщення планується використати існуючі військові фонди, а також цивільні приміщення і будівлі. Під ці потреби передають склади, ангари та інші приміщення покинутих сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств", - йдеться у повідомленні ГУР.

Читайте також: Рашисти визнали, яку проблему мають їхні БПЛА ще "на старті": причина вже загальновідома
мобілізіація рф

Вказівки щодо підготовки приміщень вже доведенні органам місцевої влади Білорусі. Окрім того, через брак техніки планується провести мобілізацію цивільних вантажних та легкових автомобілів. Після розгортання 20-тисячного поповнення, як зазначають розвідники, кількість "регулярів" до "мобілізованих" має стати 1:5.

Зазначимо, що фактично у Білорусі вже почали проводити заходи з підготовки транспортної інфраструктури. Зокрема на залізниці, відповідно до інформації від спільноти "Беларускі Гаюн" відбувається перевірка вантажних станцій, ремонт платформ та призалізничних автошляхів, прикріплення маневрової тяги до станцій, а також графіки руху військових ешелонів.

Водночас Секретар РНБО Олексій Данілов вже повідомив, що у випадку, "якщо з боку Білорусі йтимуть війська, як це було 24 лютого, вони отримають таку відповідь, на яку не розраховували".

Читайте також: Новий транш озброєння на 1,1 млрд доларів від США: коли чекати на 18 HIMARS та ознаки підготовки до передачі важкої бронетехніки