xcounter
#

Рашисти визнали, яку проблему мають їхні БПЛА ще "на старті": причина вже загальновідома

3956
Рашисти визнали, яку проблему мають їхні БПЛА ще "на старті": причина вже загальновідома

Міноборони РФ скаржиться на вітчизняні безпілотники

Російське оборонне відомство не задоволене більшістю вітчизняних безпілотників – про це, як повідомляє пропагандистське видання ТАСС, заявляє представник міноборони РФ полковник Ігор Іщук.

Російське міноборони скаржиться передусім на незадовільні тактико-технічні характеристики. "Мініоборони розроблені відповідні тактико-технічні вимоги, що пред'являються до безпілотних літальних апаратів. І більшість виробників, на жаль, не здатні їх виконати", – зазначив Іщук.

Читайте також: Майже вдвічі менше російських БПЛА над західним берегом Дніпра: вимушені економити, бо часто збивають
орлан-10
Збитий "Орлан-10" окупантів
При цьому основна проблема невиконання вимог, за його словами, – це елементна база. Тут можна згадати те, що, наприклад, в основному розвідувальному дроні армії РФ – БПЛА "Орлан-10" – з російського фактично лише планер, все інше – виробництва західних компаній.
бпла "Орлан"
Західні компоненти у БПЛА "Орлан"

Водночас Іщук також відзначає, що проблема з елементною базою змушує міноборони РФ йти на поступки: спрощувати задачу, укладати додаткові угоди чи, наприклад, вводити БПЛА в експлуатацію у дослідному режимі.

Іщук також зауважив, що крім розвідувальних безпілотників, російська армія потребує й БПЛА інших типів, зокрема безпілотники радіотехнічної розвідки.

бпла "форпост"
Збитий російський БПЛА "Форпост", фото ілюстративне

Крім того, він відзначає, що сьогодні російське оборонне відомство також хоче мати БПЛА з завадозахищеним навігаційним приймачим, при цьому вони також мають бути у "прийнятній ціновій категорії", оснащені системою "свій-чужий" та прості в експлуатації.

знищена техніка армії рф
Знищена техніка російської окупаційної армії

Нагадаємо, згідно з даними Генерального штабу ЗСУ, станом на 29 вересня з початку повномасштабного вторгнення було знищено 995 безпілотників оперативно-тактичного рівня.

Читайте також: Рашисти хочуть запускати з РСЗВ "Торнадо-С" одноразові БПЛА: що буде робити ця "аналоговнет" розробка