xcounter
#

Рашисти хочуть запускати з РСЗВ "Торнадо-С" одноразові БПЛА: що буде робити ця "аналоговнет" розробка

7589
Рашисти хочуть запускати з РСЗВ "Торнадо-С" одноразові БПЛА: що буде робити ця "аналоговнет" розробка

Але побачимо цю "чудо-зброю" на полі бою (якщо вона туди, звісно, доїде) ми точно не скоро

Російська оборонка хоче перетворити свою ракетну систему залпового вогню "Торнадо-С" на чергове "вундерваффе" – у РФ проводять дослідні роботи зі створення безпілотників радіоелектронної боротьби для цієї РСЗВ.

Задумка "нової зброї" наступна – ці нові безпілотники РЕБ будуть розташовувати у реактивних снарядях, які РСЗВ будуть запускати у "глибокий тил противника". Такий безпілотник після запуску в необіхдний район буде глушити радіосигнали противника, ставити завади тощо.

Читайте також: РФ протестувала в Україні свій модернізований новітній вертоліт: його "успішно" відправили на доопрацювання​

Безпілотники для РСЗВ будуть одноразовими – після "відправки" у потрібний район вони будуть баражувати – у РФ хочуть вигадати дешеве рішення, щоб не ризикувати літаками та гелікоптерами з засобами РЕБ.

Такі безпілотники у РФ планують використовувати передусім для протидії засобам контрбатарейної боротьби. Крім того, російські військові експерти зауважують, що такі безпілотники повинні не тільки ставити завади, але й передавати координати ворожих цілей безпосередньо системам залпового вогню, щоб вона могла "добити" об’єкт противника ракетами.

Читайте також: Новітня зброя армії РФ знову "засвітилася" на Луганщині, ЗСУ готові воювати з цією "вундерваффе"