xcounter
#

РФ протестувала в Україні свій модернізований новітній вертоліт: його "успішно" відправили на доопрацювання​

7129
Один з російських новітніх Ка-52 в Україні
Один з російських новітніх Ка-52 в Україні

Російські Ка-52 запам’яталися передусім своїм "танком страху" та тим, що їх можна пробити зі звичайної гвинтівки

Російські війська протестували в Україні свій модернізований розвідувально-ударний гелікоптер Ка-52М – таку інформацію повідомляє пропагандистське видання ТАСС з посиланням на джерела в оборонно-промисловому комплексі.

Хоча наразі Ка-52М тільки проходить держвипробування, у РФ вирішили протестувати його безпосередньо під час бойових дій – рашисти відзначають, що випробування у боях були "успішними", але гелікоптер відправили на доопрацювання.

Читайте також: Ворожий Ка-52 "вчинив акт доброї волі" та "вдарився" об рашистську ППО (відео)

Ка-52М – модернізація новітнього російського розвідувально-ударного гелікоптера Ка-52 "Аллигатор", який також називають "літаючим танком". Перший політ дослідного зразка модернізованого гелікоптера відбувся 10 серпня 2020 року.

Згідно з інформацією з відкритих джерел, гелікоптер отримає глибоко модернізовану багатоканальну прицільну систему ГОЭС-451 (на роботи було виділено орієнтовно 500 млн рублів) зі збільшеною дальністю виявлення та розпізнавання цілей, цифровий привід, що підвищує точність стрільби з гармати, новий радіолокаційний комплекс з АФАР.

Також розробники планували з’єднати машину з комплексом розвідки, управління та зв’язку "Стрілець", щоб війська на землі могли в автоматизованому режимі обмінюватися даними з екіпажем гелікоптера.

Крім того, Ка-52М отримав посилене шасі, покращену ергономіку та інтер’єр кабіни, зокрема з урахуванням пілотування у нічних умовах з використанням систем нічного бачення.

Зазначається, що на форумі "Армия-2022" було підписано контракт на постачання модернізованих гелікоптерів Ка-52М – ймовірно, йдеться про постачання 114 таких машин.

Водночас цікаве тут таке – останнім часом Ка-52 стали частіше падати в Україні, наприклад у серпні за дві доби ЗСУ збили одразу три російських новітніх "літаючих танки", однак чи пов’язано це з випробуваннями модернізованих гелікоптерів, наразі невідомо.

Разом з тим, раніше Defense Express розповідав, що новітній російський гелікоптер Ка-52 настільки "сучасний", що його можна підбити навіть з гвинтівки. Згодом рашисти також зганьбилися черговим відео, де ці гелікоптери стріляють просто наосліп.

Читайте також: У "Панцирі" та Ка-52 знайшли американську електроніку зі звалищ у Китаї