xcounter
#

Різанина російських Су-34 стала методичною роботою: ще -1 фронтовий бомбардувальник у ворога

3868
Су-34
Су-34

Менш ніж за два тижні РФ втратила вже вісім фронтових бомбардувальників Су-34

Командування Повітряних сил ЗСУ повідомило про черговий успішний результат роботи проти тактичної авіації РФ, й сьогодні, 29 лютого, ворог не дорахувався чергового фронтового бомбардувальника Су-34.

Літак був збитий на Східному напрямі, де ворог намагається активно застосовувати ці літаки для ударів плануючими бомбами з комплектами УМПК.

Читайте також: Роль та внесок воєнної розвідки України у відбиття збройної агресії РФ проти України

Зазначимо, що це вже є дійсно методичною роботою зі знищення ворожої авіації, бо за 27 лютого менш як за півдня збили одразу два Су-34 рашистів.

Оновлено: Вже днем ПС ЗСУ повідомили, що вдалось збити ще два Су-34, й тому загалом за останні два тижні втрати РФ у тактичній авіації (до якої не належить збитий А-50У) виглядають наступним чином:

  • 29 лютого: 3хСу-34
  • 27 лютого: 2хСу-34
  • 21 лютого: Су-34
  • 19 лютого: Су-34, Су-35
  • 18 лютого: Су-34
  • 17 лютого: 2хСу-34, Су-35

Загалом 10 фронтових бомбардувальників Су-34 та два багатофункціональні винищувачі Су-35. Об'єктивно більш ніж значні втрати саме у Су-34. Бо станом на початок 2022 року кількість таких машин у РФ оцінювалась у близько сотні й з того часу їх вже збивали.

Водночас ситуація, коли ворог продовжує попри втрати використовувати свою тактичну авіацію без змін можливо пояснити тим, що Москва готова на такий розмін, бо вважає, що зиск від постійних ударів бомбами з УМПК по українських позиціях перекриває збитки. А інших можливостей використання тактичної авіації у РФ просто немає.

Читайте також: Raytheon успішно інтегрувала далекобійну AMRAAM-ER до NASAMS, дальність виросла до 60 км