xcounter
#

​РФ перекинула десантні кораблі в Азовське море та "закрило небо" в акваторії

РФ вже неодноразово відпрацьовувала масовану висадку морської піхоти
РФ вже неодноразово відпрацьовувала масовану висадку морської піхоти
2573

Три великі десантні кораблі РФ пройшли Керченську протоку

На тлі загрози початку повномасштабної агресії РФ проти України, Російська Федерація перекинула до Азовського моря загін бойових кораблів.

Через Керченську протоку в Азовське море вчора, 20 лютого, пройшли три великі десантні кораблі у супроводі загону з протичовнових та патрульних кораблів, а також ракетних катерів. Одночасно з цим Кремль оголосив, що закриває небо над Азовським морем з 21 по 26 лютого включно.

Читайте також: Українські морпіхи вчаться знищувати бронетехніку ворога з нової зброї

Тепер в Азовському морі знаходяться два великі десантні кораблі проекту 775 "Новочеркасск" (142) і "Цезарь Куников" (158) та один ВДК проекту 1171 "Саратов" (150).

десантні кораблі рф азовське море

Десантна спроможність кожного - один батальйон морської піхоти з бронетехнікою. Проте у РФ на тому ж "Саратові" місяць тому відпрацювали використання корабля зі значним перевантаженням.

Також помічені малий протичовновий корабель "Ейск" (054) проекта 1124М, корвет (патрульний корабель) "Павел Державин" (363) проекта 22160, ракетний катер "Набережные Челны" (953) проекта 12411М.

кораблі рф азовське море

Всі кораблі належать до Чорноморського флоту РФ, а найбільш сучасним із помічених є "Павел Державин" (363), який озброєний 8 крилатими ракетами "Калібр" та був спущений на воду лише два роки тому.

Також слід зазначити, 14 лютого міноборони РФ повідомило, що "оперативні загони" кораблів Каспійської флотилії будуть направлені до Чорного та Середземного моря. Станом на 17 лютого повідомлялось, що 20 кораблів флотилії вийшли на навчання у Каспійське море.

Водночас у Чорному морі залишаються десять великих десантних кораблів, чотири з яких приписані до окупованого Севастополя, а шість перекинуті з Балтійського та Північного флотів.

великий десантний корабель

Нагадаємо, що так звана "планова перевірка"” військ РФ та Білорусі, яка мала завершитись 20 лютого, продовжена.

Читайте також: "Крилата піхота" України готується до нових рейдів у тилу ворога