xcounter
#

Росія та Білорусь вирішили продовжити спільні військові навчання поблизу кордону з Україною

1565
Епізод з навчань "Союзная решимость-2022" у Білорусі
Епізод з навчань "Союзная решимость-2022" у Білорусі

Попри заяви про те, що "цілі навчань" у Білорусі "досягнуті", їх не збираються завершувати

Спільні білорусько-російські військові навчання "Союзная решимость-2022" будуть продовжені для відпрацювання "деталізації навчальних процесів" з метою "додаткового посилення" оборони "Союзного государства".

Про це під час брифінгу журналістам повідомив міністр оборони Республіки Білорусь генерал-лейтенант Віктор Хренін.

Читайте також: Білорусь провела стрільби ОТРК "Точка-У" на полігоні за 20 км від кордону з Україною

"У зв'язку з наростанням військової активності біля зовнішніх кордонів Союзної держави та загостренням ситуації на Донбасі, президентами Республіки Білорусь та Російської Федерації прийнято рішення перевірку сил реагування Союзної держави продовжити", - сказав він.

Зразки "оборонного озброєння" Білорусі: ОТРК "Точка-У", пуски яких днями були проведені у 20 км від українського кордону (при дальності пуску у 120 км)

При цьому, очільник оборонного відомства Білорусі озвучив низку традиційних пропагандистських штампів, котрі мають виправдати продовження масштабних навчаннь поблизу кордонів України, попри заявлене "досягнення цілей" "Союзной решимости-2022".

Він стверджував про створення "на території суміжних держав численнмх угруповання військ та сил, про те що "сусідні з нами країни в екстреному позаплановому порядку "накачуються" найсучаснішою зброєю, і що "пріоритет надається сучасним наступальним засобам".

Звісно, йшлося про Україну. Але як це пов'язується з постачанням до ЗС України ПТРК Javelin та ПЗРК Stinger, і що в них "наступального" - зрозуміти важко.

Те саме "летальне озброєння". На відміну від ОТРК (з масою БЧ у майже півтони та дистанцією 120 км) це спеціалізовані легкі високоточні зразки, призначені для ураження ворожої бронетехніки

Можна стверджувати, що Білорусь разом з Росією продовжить демонстрацію сили на кордонах з Україною. Про те, до якого часу триватимуть навчання "Союзная решимость-2022" повідомлено не було.

Нагадаємо, спільні навчання на території Білорусі мали проходити з 10 по 20 лютого 2022 року. Одночасно РФ проводить масштабні навчання своєї армії поблизу кордонів з Україною, у Чорному та Азовському морях, а також 19 лютого провела ракетні пуски крилатих, оперативно-тактичних та стратегічних ракет.

При цьому, в останні дні загострилася ситуація й на лінії розмежування у Донецький та Луганських областях України. Здійснюються обстріли українських позицій з окупованих територій артилерію калібром 122 та 152 мм.

Так, за даними прес-служби Об'єднаних сил, упродовж минулої доби (19 лютого 2022 року), з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано 136 порушень, 116 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Своєю чергою, станом на 17 годину, 20 лютого 2022 року, з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано 53 порушень, 50 з яких (на 16 годину сьогодні було відповідно 46 та 42 відповідно) із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Читайте також: ЗСУ поблизу кордону з Білоруссю провели стрільби із ПТРК Javelin, NLAW, "Стугна" та "Корсар"
ТЕГИ Війна