xcounter
#

ЗСУ поблизу кордону з Білоруссю провели стрільби із ПТРК Javelin, NLAW, "Стугна" та "Корсар"

2045
Пуск ПТРК Javelin під час навчань "Заметіль-2022", фото з відкритих джерел
Пуск ПТРК Javelin під час навчань "Заметіль-2022", фото з відкритих джерел

Це був один із епізодів командно-штабних навчань "Заметіль-2022"

На одному з полігонів у Рівненській області, що межує із Білоруссю, Збройні Сили України проводять тактичні заняття в рамках командно-штабних навчань "Заметіль-2022".

Одним із епізодів цих занять стали бойові стрільби із ракетних комплексів вітчизняного та іноземного виробництва. Мова зокрема про українські ПТРК "Стугна" та "Корсар", західні Javelin та NLAW. Про це пише АрміяInform.

Читайте також: ЗСУ показали особливі FIM-92 Stinger DMS, отримані від Литви

За легендою навчань, батальйонна тактична група однієї з механізованих бригад ЗС України з приданими танковими та артилерійськими підрозділами мала провести оборонній бій у прикордонній смузі.

Як виявилось, масштабні стрільби із усіх наявних ПТРК – не єдина особливість цих навчань. ЗСУ сьогодні вперше відпрацьовували взаємодію із частинами територіальної оборони для ведення загальновійськового бою.

Т-64 Збройних Сил України йдуть в атаку під час навчань "Заметіль-2022", фото - прес-служба Генерального штабу ЗСУ

Відзначається, що під час цього навчання наші військові відпрацювали одразу декілька можливих сценаріїв бою: умовний противник прорвав кордон та одразу розгорнув свої підрозділи на різних рубежах; або ж – що умовний противник розгорнув додаткові сили та засоби під час бою.

БМП-1 та БМП-2 Збройних Сил України йдуть в атаку під час навчань "Заметіль-2022", фото - прес-служба Генерального штабу ЗСУ

Проведені бойові стрільби із NLAW та М141М1 дозволили відпрацювати створення нових елементів бойового порядку, як то бригадні, батальйонні та ротні гранатометні групи.

Це дозволить зокрема відпрацьовувати асиметричні дії по темі "як раптово та послідовно знищувати противника на маршрутах його висування та на рубежах розгортання".

Пуск ПТРК NLAW під час навчань "Заметіль-2022", фото - прес-служба Генерального штабу ЗСУ
Читайте також: ЗСУ тренувались знищувати танки противника за допомогою МіГ-29, Су-27, Су-24М та Bayraktar TB2 (відео)