xcounter
#

Російські окупанти в Криму перевіряли, чи витримає "перегруз" 55-річний десантний корабель

4079
Об'єктом для "експериментів" російських військових став десантний корабель "Саратов", фото з відкритих джерел
Об'єктом для "експериментів" російських військових став десантний корабель "Саратов", фото з відкритих джерел

Військові РФ "підручними методами" вирішують проблему нестачі десантних кораблів

Міноборони РФ сьогодні прозвітувало про такий епізод діяльності своїх військ в окупованому Криму.

Підрозділи морської піхоти Чорноморського флоту РФ провели навчання на полігоні Опук, для яких було задіяно "близько 500" військовослужбовців та "порядка 50" одиниць військової техніки. За сценарієм навчань, морські піхотинці ЧФ РФ провели висадку на необладнане побережжя, зайняли там позиції та відбили атаку десанту "умовного противника".

Читайте також: Армія РФ застосує "бойовий матюгальник" в Білорусі
Висадка морської піхоти із БДК "Саратов", ілюстративне фото з відкритих джерел

Як прямо випливає із повідомлення Міноборони РФ, усі ці "близько 500" військовослужбовців та "порядка 50" були висаджені із великого десантного корабля "Саратов". Цей БДК належить до проекту 1171, прослужив уже 55 років, відтак має "славу" найстарішого десантного корабля Чорноморського флоту РФ.

Завантаження морпіхів та техніки на цей БДК відбувалось в бухті Козача поблизу окупованого Севастополя, мис Опук знаходиться поблизу Керчі. І схоже, що цю дистанцію БДК "Саратов" пройшов із "перегрузом".

БДК "Саратов" в акваторії окупованого Севастополя, ілюстративне фото з відкритих джерел

За довідковими даними з відкритих джерел, кораблі проекту 1171 можуть брати на борт до 47 одиниць БТТ та до 313 морських піхотинців. І так уже виходить, що російські окупанти в Криму вирішили випробувати "перегрузом" свій 55-річний десантний корабель.

Крім того, не слід виключати, що по мірі старіння БДК "Саратов" в нормальному режимі може брати на бори значно меншу кількість піхотинців та техніки, аніж за "паспортними" характеристиками. І таким чином, випробування "перегрузом" для 55-річного десантного корабля може виявитись критичним.

На ходовому містку БДК "Саратов", ілюстративне фото з відкритих джерел

Схоже, російські військові влаштували такі ризиковані навчання, аби "підручними засобами" вирішити проблему нестачі десантних кораблів. В строю Чорноморського флоту РФ зараз є лише шість БДК, і цього мало для висадки повноцінного десанту проти України.

Водночас, Кремлю великі десантні кораблі потрібні не тільки для агресії проти нашої країни, але й також – для підтримки "Сирійського експресу".

В одному кадрі - усі 5 боєздатних БДК Чорноморського флоту РФ, ілюстративне фото з відкритих джерел

Як пишуть західні ЗМІ, води Балтійського моря зараз покинула ескадра в 5 великих десантних кораблів проекту 775 та один корабель проекту 11711. Точка призначення цієї ескадри, що зараз йде до Атлантичного океану – поки що невідома.

І припущення, що ці кораблі можуть йти до берегів України – поки лишається лише припущенням.

Найстаріший десантний корабель Чорноморського флоту РФ "Саратов" на маршруті "Сирійського експресу", ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Повітряні Сили уже вдруге за січень провели польоти на Су-24