xcounter
#

Повітряні Сили уже вдруге за січень провели польоти на Су-24

6901
Су-24 із складу 7 бригади тактичної авіації йде на зліт, фото - прес-служба бригади
Су-24 із складу 7 бригади тактичної авіації йде на зліт, фото - прес-служба бригади

В строю Повітряних Сил України є 12 літаків типів Су-24М та Су-24МР

7-ма Старокостянтинівській бригаді тактичної авіації імені Петра Франка, озброєна бомбардувальниками Су-24М та розвідувальними літаками Су-24МР, провела чергову льотну зміну, уже другу за січень 2022 року. Про це йдеться у повідомленні самої 7-ої бригади тактичної авіації.

Відзначається, що завданням цієї льотної зміни було проведення перших "офіцерських" польотів для молодих штурманів авіабригади. Ці польоти відбувались в складних метеоумовах.

Читайте також: Румунія хоче за три роки нарешті позбавитись від радянських МиГ-21
Су-24 із складу 7 бригади тактичної авіації вирулює для виконання злету, фото - прес-служба бригади

Судячи із фото, літаки Су-24М та Су-24МР із складу 7-ої авіабригади виконували свої польоти із підвісними паливними баками. За умови застосування ПТБ літаки Су-24 мають бойовий радіус 560 - 600 кілометрів, без ПТБ – лише 390 кілометрів.

Але водночас, схоже, що техніки авіабригади готували до підвіски на літаки також авіаційні бомби (ймовірно – навчальні).

Підготовка до польоту Су-24 із складу 7 бригади тактичної авіації, фото - прес-служба бригади

Попередня льотна зміна в 7-ій бригаді тактичної авіації відбулась 13 січня цього року. Як розповідають в прес-службі бригади, завданням цієї зміни було відпрацювання формату бойової підготовки для командирів ланок та ескадрилій бригади.

Окрім цього, екіпажі бомбардувальників Су-24М та розвідувальних літаків Су-24МР виконували свої завдання за планом бойової підготовки. Також відбувалась перевірка та відновлення навичок пілотування.

Су-24 із складу 7 бригади тактичної авіації на наземній стоянці, фото - прес-служба бригади

Як розповідав Defense Express, наприкінці грудня 2021 року видання FlightGlobal опублікувало новий довідник про військову авіацію країн світу World Air Forces 2022. За даними цього довідника, в строю Повітряних Сил України є 12 літаків типів Су-24М та Су-24МР.

Крім того - у вересні 2021 року Повітряні Сили України вперше за декілька років виконали дозаправку в повітрі фронтових бомбардувальників Су-24М. Наступних тренувань по цій темі поки не було.

"Конвеєр польотів" Су-24 у 7-ій бригаді тактичної авіації, фото - прес-служба бригади
Читайте також: Стало відомо, скільки може коштувати ДП "Антонов" та яка насправді ринкова вартість нових проектів літаків "Ан"