xcounter
#

РФ хоче кинути в Україну "комбо" з колишніх випускників танкового училища та знятих зі зберігання Т-72

12318
Колишній російський Т-72Б зразка 1989 року, фото ілюстративне
Колишній російський Т-72Б зразка 1989 року, фото ілюстративне

Крім "гарматного м’яса", РФ також шукає й "добровольців"-танкістів

Військове командування РФ шукає танкістів, яких хоче кинути на війну в Україні на знятих зі зберігання танках. Про це йдеться у повідомленні Головного управління розвідки Міноборони України.

Танкістів шукають серед колишніх випускників Челябінського танкового училища в запасі віком до 50 років – їх хочуть відправити "добровольцями" до танкового батальйону, який, ймовірно, дислокується в Пермі – саме там буде "збірний пункт", крім того, туди ж прибувають зняті зі зберігання танки Т-72.

Читайте також: Т-72Б3, як виродок російського танкобудування: розгромний огляд танкіста-навідника ЗСУ трофейної машини (відео)
Т-80 танк РФ
Зняті зі зберігання рашистські Т-80, фото з відкритих джерел

РФ вже не вперше шукає таких "добровольців" – раніше ми розповідали про те, що у Ніжегородській області РФ почала формувати "добровольчий танковий батальйон".

Втім, як і випускникам Челябінського танкового училища, ніжегородцям варто розраховувати лише на танки, що поросли бур’янами на базах зберігання, на кшталт Т-72А, Т-72Б чи Т-80Б або ж взагалі на раритетні Т-62.

Т-62
Російські Т-62, фото ілюстративне

Крім того, у ГУР МОУ нагадують, що РФ продовжує свою кампанію з набору "гарматного м’яса" під назвою "від кожного суб’єкта федерації по батальйону". Так, наразі у Москві формується "мерівський полк", однак серед "добровольців" більшість навіть не росіяни, а громадяни інших країн – Таджикистану, Киргизстану, Узбекистану. Їх "приманюють" високою зарплатнею та можливістю отримати громадянство РФ.

окупанти в україні
Окупанти та їхня техніка в Україні, фото ілюстративне

Загалом у ГУР МОУ відзначають, що наразі РФ змінила тактику набору "гарматного м’яса" для війни в Україні – замість мобілізації військових набирають через росгвардію, так звані "ЛНР" та "ДНР" та приватні військові кампанії. Крім того, триває примусовий набір "контрактників на тимчасово окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей.

Читайте також: Польща купить в Південній Кореї легкі штурмовики і заміну для Т-72, щоб озброїтись проти РФ