xcounter
#

Т-72Б3, як виродок російського танкобудування: розгромний огляд танкіста-навідника ЗСУ трофейної машини (відео)

Т-72Б3 армії РФ
Т-72Б3 армії РФ
71473

Т-72Б3, за словами українського танкіста, це вкрай непродумана машина, яка створювалась не для людей

Щодо реальних бойових можливостей Т-72Б3, який є основним бойовим танком армії РФ, завжди існували розбіжності між тим, що декларувала рашиська пропаганда та реальними характеристиками які час від часу просочувалась у публічну площину.

Наприклад добре відома проблема російських танків із двигунами, які продовжують їздити на глибоких модернізаціях понад мірою надутого турбіною двигуна В-2, тим самим, яким оснащувався ще героїчний Т-34. А тепер з'явився детальний огляд від українського танкіста-навідника, який оглянув Т-72Б3 з точки зору роботи системи управління вогнем та ергономічних характеристик.

Читайте також: Як Берлін "гальмує" постачання зброї: Україна попросила танки Leopard 2 місяць тому, але навіть розмов про них не йде

Такий сконцентрований погляд від фахівця-практика у рази краще пояснює всю "глибину" російського танкобудування ніж сотні відео з поверхневим оглядом та порівнянням "паперових характеристик", які самі собі намалювали у РФ своєму танку Т-72Б3.

"Система вкрай дивна, вкрай ватна. Якщо я на Т-64БВ можу прицілом працювати ювелірно та плавно рухати гармату, то на Т-72Б3 це взагалі не працює. Система у російському танку вкрай інертна, без можливості плавного руху. Одне торкання і приціл зміщується кудись туди, що унеможливлює супроводження цілі, яку необхідно якось там виловлювати ривками рухаючи "чебурашку". Як з ним працювати - взагалі загадка. Щодо швидкості обертання башти - 20-24 градуси за секунду, а ніякі там 40", - розповідає танкіст, який випускає ролики під ніком Shawshank Redemption.

1А40
Приціл типу 1А40

Щодо відомого прицілу "Сосна-У", то, як говорить навідник, єдина її перевага це рівень кратності - 12х, при цьому там всього два положення 4х та 12х. Сам приціл немає виводу тепловізійного каналу в окуляр, для чого використовується окремий невеликий за розмірами монітор.

Більше того, цей монітор наполовину закриває азимутальний прилад, який необхідний для розуміння в якому напрямі дивиться гармата відносно осі танка. А вся конструкція "зжерла" і так обмежений простір бойового відділення, окрім того, банально немає куди діти ноги.

Сосна-У
Монітор для виводу тепловізійного прицілу "Сосна-У"

Щодо стану самого трофейного танка, то в ньому не працює вертикальне наведення гармати, а сам ствол гармати був забитий піском.

"Т-72Б3 це звичайний ср*ний Т-72, зі звичайним ср*ним денним прицілом і незрозуміло чим під назвою "Сосна-У", єдина перевага якого це режим кратності 12х. Тут все зроблено для того, щоб ти у цьому танку не міг нормально працювати. Це якесь знущання з людей", - розповів український танкіст, який воює на Т-64БВ.

Зазначимо, що також стало відомо про реальні бойові можливості Т-80БВМ, якими поділилися вже самі російські танкісти. А також з'ясувалось куди поділись "мангали" з танків РФ.

Читайте також: Бійці ССО ледь не впритул "розстріляли" ворожу БМП-2 з РПГ (відео)