xcounter
#

Рашисти розповіли, які недоліки бачать у своїх "реактивних" танках Т-80БВМ

43350
Рашистський танк Т-80БВМ, ілюстративне фото довоєнних часів
Рашистський танк Т-80БВМ, ілюстративне фото довоєнних часів

І чому екіпажі цих бойових машин намагаються уникати боїв проти нашої піхоти

У відкритому доступі з’явився текст розмови двох рашистів, які вирішили обговорити переваги та недоліки свого основного бойового танка Т-80БВМ. Нинішня війна проти України стала першою, де російські ОБТ типу Т-80БВМ були залучені до реальних бойових дій.

Так оркам довелось на практиці перевіряти, чи мають танки цього типу ще якісь переваги, окрім "реактивності" - в сенсі, швидкості руху аж до 80 км/год по шосе при шаленій витраті пального.

Читайте також: Як рашисти намагались захистити свої танки "мішками" та "мангалами", і чому з цього нічого не вийшло
Інфографіка рашистів, що розкриває ТТХ танка Т-80БВМ

Узагальнено ситуація виглядає так. Танк Т-80БВМ справді спалює занадто багато пального, чим створює шалені проблеми для логістів армії РФ. Але у орків нема іншого виходу, аніж "літати" на високих швидкостях, щоб хоч так посилити живучість своїх Т-80БВМ.

З таких же мотивів "оптимальний" проміжок для атаки на танках Т-80БВМ – це 2-3 година ночі, на рубіж атаки потрібно висунутись до сутінків. Хоча ефективність таких атак під великим сумнівом, бо тепловізори "Сосна-У" на танках цього типу буквально "фонять" від кожного терикону на Донбасі.

Рашистський танк Т-80БВМ "в польових умовах", ілюстративне фото довоєнних часів

Як і будь-який рашистський танк, Т-80БВМ одразу переходить до "баштометання" по причині детонації боєкомплекту. Тому екіпажі таких танків воліють брати з собою у бій лише 10 снарядів при штатному боєкомплекті в 45 снарядів.

Про застосування керованих ракет "Рефлекс", що входять в боєкомплект цих танків, орки говорять – "можно, но запарно". Натомість нарікають, що їм не вистачає бетонобійних снарядів, які б могли уражати укріплення, "збудовані за стандартами НАТО".

Керована ракета 9К119 "Рефлекс", що входить до озброєння рашистського танка Т-80БВМ, ілюстративне фото з відкритих джерел

Якщо читати крізь рядки, то рашисти прямо натякають, що бояться нашої із сучасними західними протитанковими комплексами, тому прямо уникають вести бої проти піхотинців ЗСУ. Натомість – прагнуть вести лише "танкові дуелі", але щоб їм протистояли лише наші танки типу Т-64, як бойові машини, що поступаються за характеристиками ОБТ Т-80БВМ.

Але схоже, що тут орки просто поділились "хотєлками" один із одним, бо завдяки "поставкам" від армії РФ наші Збройні Сили отримали значну кількість трофейних танків новіших типів, зокрема ті самі Т-72 або ж навіть Т-80БВМ.

Трофейний танк Т-80БВМ із складу 93-ої бригади ЗСУ, джерело - twitter-профіль AS74
Читайте також: Справжній "парад по передньому краю": бійці 93-ї бригади "потролили" РФ трофейними Т-80