xcounter
#

Рашисти вигадали нову ракету зі "скляними кульками", яка перетворює на решето їхні "КамАЗи"

53001
Постріл з HIMARS, фото ілюстративне, джерело – U.S. Army
Постріл з HIMARS, фото ілюстративне, джерело – U.S. Army

Окупанти кажуть про ракету для HIMARS з "новим начинням"

Російські пропагандистські ЗМІ вже не раз дивували своїми відверто комічними сюжетами про зброю і не тільки, в яких зокрема "розкривали" реальні проблеми зі своїми "літаючими танками"-гелікоптерами Ка-52, який можна збити навіть з гвинтівки, знімали "відео з передової" про "успішний наступ" в тилу та іншими шедеврами.

На черговий такий "перл" окупантів звернули в НІП "Тиск", а саме на сюжет пропагандистського телеканалу "Звезда", в якому демонструється уражена машина високоточною ракетою GMLRS M30A1, яка була випущена з HIMARS чи M270.

Читайте також: Пропагандони з РФ знову епічно сплюгавились: як рашисти знімають свої репортажі

"Подивіться на кількість отворів, тільки на двері водія їх сотні. Деякі, наприклад, на паливному баку, підварили ще до передачі машини в рембат", – коментують у відео уражений тисячами вольфрамових кульок російський "КамАЗ".

Уражений російський "КамАЗ"

Далі починається найцікавіше – один з окупантів каже про влучання "уламкової ракети". На питання про те, що саме це була ракета, каже, що "швидше за все, зарубіжного зразка, HIMARS" – такий висновок було зроблено на основі "аналізу" пошкоджень машини по "характерним відміткам від попадання". Складність ремонту оцінюють на 3 з 5 "візуально".

"Судячи з усього, Україна застосувала ракету з новим "начинням" – скляними кульками. Вони легше за сталеві, тому в ракету їх вміщується більше, а значить і ефект ураження більше", – впевнено заявляють пропагандисти про характеристики ракети "зарубіжного зразка".

Нагадаємо – сьогодні не секрет, що ЗСУ використовують зі своїх ракетних систем HIMARS та M270 ракети M30A1, які мають альтернативну боєголовку з близько 180 тисячами невеликих кульок з карбіду вольфраму. Ракета може знищувати цілі на відстані 84 км з ймовірним круговим відхиленням до 7 метрів.

Це вже не вперше, коли окупанти демонструють техніку, уражену саме ракетами M30A1 – наприклад ще у листопаді окупанти показували уражений цією ракетою "КамАЗ", також перетворений на решето.

Щоправда, тоді окупанти були не настільки оптимістичні у реальності відновлення машини – скаржилися на силу ракети та відзначали, що відновлювати у пошкодженій цією ракетою машини немає що.

Читайте також: Пропагандони РФ випадково розгромили легенду власної влади про "російську "Герань-2"