xcounter
#

Пропагандони РФ випадково розгромили легенду власної влади про "російську "Герань-2"

4898
баражуючий боєприпас shahed
баражуючий боєприпас shahed

Той випадок, коли заздалегідь не узгодив, що не треба "раскачивать лодку"

Російська влада всіма можливими способами намагається відхреститися від того, що закупила в Ірану сотні дронів-камікадзе типу Shahed, які вона активно використовує для ударів по Україні – це питання для РФ виявилося настільки вразливим, що вона в ООН навіть пригрозила "переглядом відносин" у відповідь на розслідування щодо цих дронів.

герань-2 shahed
РФ маркує іранські БПЛА типу Shahed як "Герань-2"

Росія стверджувала, що не використовує на полі бою дрони іноземного походження, а для доказу того, що іранський Shahed – нібито російська розробка, використала безглузду тезу про маркування "Герань-2", які вона нанесла на іранські безпілотники.

Читайте також: Росія може отримати від Ірану ракети Fateh-110 та Zolfaghar: яка від них небезпека
shahed-136 україна рф
За 36 діб ЗСУ вдалося збити 223 іранських дронів-камікадзе

Втім, усі спроби російської влади підтримувати легенду про російське походження іранських дронів розбили власні ж пропагандисти – точніше, цілий директор "Центра анализа стратегий и технологий" Руслан Пухов, який виступав у прямому ефірі на одному з телеканалів, на що звернули увагу дослідники з InformNapalm.

Так, не узгодивши попередньо про те, що "можна" видавати росіянам в ефір, Пухов вирішив зробити це вже безпосередньо після того, як його запросили в студію, і в прямому ефірі вирішив розставити всі крапки над "і" щодо походження Shahed.

Зокрема, він попросив "сильно лодку не раскачивать" і не акцентувати увагу на "этих иранских", оскільки "мы все знаем, что они иранские, но власти не признали".

При цьому ведучі "плавно" перевели тему й перейшли до обговорення інших питань. Зрештою, це не вперше, коли пропагандисти рашистів видають таку "лажу", зокрема можна згадати, як рашисти епічно сплюгавились під час знімання сюжету "з передової під обстрілами".

балістична ракета Fateh-110 іран
Іранська балістична ракета Fateh-110, фото ілюстративне

Тут також варто згадати, що РФ планує закупити в Ірану не тільки дрони-камікадзе, але й ракети Fateh-110 та Zolfaghar, і навіть випрошують ракети середньої дальності – наскільки вони небезпечні Defense Express розповідав в окремому матеріалі.

Читайте також: Іранські дрони-камікадзе Arash-2 - що про них відомо, які їх можливості та характеристики