xcounter
#

Рашисти поскаржилися, що ракети Storm Shadow дуже складні цілі для їхніх ЗРК "Тор-М2"

15876
ЗРК "Тор-М2", фото ілюстративне
ЗРК "Тор-М2", фото ілюстративне

Окупанти визнають, що мають обмежені можливості, щоб боротися з такими цілями, як західні крилаті ракети Storm Shadow/SCALP-EG

Російським екіпажам зенітних ракетних комплексів "Тор-М2" дуже складно боротися з такими цілями, як крилаті ракети Storm Shadow/SCALP-EG, які є на озброєнні Сил оборони України — про це пишуть ворожі пропагандистські ЗМІ, поспілкувавшись з одним з операторів цього ЗРК, що бере участь у так званій "спецоперації".

Польський ударний дрон Warmate знищує російський ЗРК "Тор", відео ілюстративне

Читайте також: Пакистан заявив, що має гіперзвукову ракету: правда чи гонитва за модою

Він стверджує, що "зіштовхуються" з цими крилатими ракетами вони нечасто, і що вони є "дуже складною ціллю". "Засічка на екрані радара з’являється буквально в останній момент, часу на реагування залишається зовсім небагато", — каже оператор російського зенітно-ракетного комплексу.

Ворог заявляє, що ракети летять до цілі на мінімальній висоті і тому вони невразливі для їхніх далекобійних зенітних ракетних систем і що нібито ракети перехоплюють "на кінцевій ділянці траєкторії польоту" — варто відзначити, що певну кількість ракет російське ППО дійсно може збивати, але, разом з тим, крилаті ракети Storm Shadow/SCALP-EG вже знищили цілей на сотні мільйонів доларів.

крилата ракета SCALP-EG
Крилата ракета SCALP-EG під крилом українського Су-24М, фото ілюстративне

І таких ракет у ЗСУ буде більше, зокрема Франція нещодавно оголосила про плани передати Україні додаткові крилаті ракети Storm Shadow/SCALP у кількості 40 одиниць.

Також варто відзначити, що ці крилаті ракети ЗСУ використовують у парі з хибними цілями ADM-160 MALD, які призначені для відвертання уваги протиповітряної оборони противника.

хибна ціль ADM-160 MALD
Уламки ADM-160 MALD

Що, втім, не "заважає" рашистам чомусь називати їх "керованими авіаційними ракетами" і на рівні так званого "міністерства оборони" хизуватися про їхнє знищення — для чого, власне, ці хибні цілі й призначені.

Нагадаємо, що ЗРК "Тор-М2" призначений для боротьби з низкою повітряних цілей, у тому числі й ракет — крилатих, протирадіолокаційних тощо, а також авіабомб і безпілотних літальних апаратів. Дальність знищення цілей становить до 15 км, висота — до 10 км.

Читайте також: Понад 160 млн доларів за ракету багато навіть для нової МБР LGM-35A Sentinel, тому програму чекає перевірка