xcounter
#

Міноборони РФ похизувалось, що збило хибні цілі MALD, які для цього й були призначені

6022
ADM-160 MALD
ADM-160 MALD

ADM-160 MALD, яку у РФ назвали "керованою авіаційною ракетою", є хибною цілю, яка спеціально створена для того, щоб її збили та призначення для відвертання уваги ворога та виявлення позицій його ППО

У зведеннях від так званого міноборони РФ продовжують з'являтися справжні перли, але у черговому тижневому звіті у Москві вирішили проявити додатковий креатив. У результаті чого офіційно повідомили про успішне знищення, як йдеться в оригіналі: "двох авіаційних керованих ракет MALD".

Звісно не лише них, а й ще одразу шести ракет "Нептун", 35 ракет від HIMAR та "Ураган", а також літаків та вертольотів, чим пішли вже на восьме коло всього авіаційного парку Повітряних сил України станом на 2021 рік. Бо, для розуміння, заявлені у РФ 567 "збитих" українських літаків це половина всього авіаційного парку повітряних сил США.

Читайте також: ЗСУ показали, як б’ють рашистів бойовим роботом з модулем "ШаБля" (відео)
брехня мо рф

Але відносно "авіаційних керованих ракет MALD", то це нова верхівка досягнень російської пропаганди. Бо ADM-160 MALD - це не зовсім керована ракета, це хибна ціль. Яку застосовують для того, щоб якраз її збили. Її задача - привернути на себе увагу, а у нових версіях - ще й передати дані щодо засобів ППО противника.

Спеціального для цього ADM-160 MALD може симулювати на екранах РЛС будь-який літальний апарат, від стратегічного B-52 до стелс-винищувача.

Й до цього часу, попри доволі активне використання Повітряними силами України цього засобу, про що вперше стало відомо ще на початку травня 2023 року після удару ракетам Storm Shadow по військових позиціях РФ у окупованому Луганську, у Москві лише зараз вперше повідомили про їх збиття. А враховуючи те, що ADM-160 MALD, скоріш за все, запускаються під час кожного запуску крилатих ракет, це доволі дивно.

ADM-160 MALD
Уламки ADM-160 MALD

Але ситуація, коли у Москві самостійно розписались у тому, що збили хибни цілі, які для цього й створені, доволі цікава.

Цілком можливо, звісно якщо виключити створення повідомлень випадковим генератором кількості та назв озброєння, що вони просто потрапили у чергову "побєдну" реляцію.

При цьому ще й з формулюванням "керована ракета", що означає знищення не хибної цілі, яка навіть немає вибухівки, а справжньої загрози, за щось хтось ще й міг бути нагороджений.

Читайте також: РФ виробляє УМПК, зокрема й на ФАБ-1500 на верстатах з Китаю та Японії