xcounter
#

Путін спостерігав за "похоронним" пуском МБР "Сармат": у РФ знову "лякають" світ "аналоговнет" зброєю

7103
Перший пуск МБР "Сармат"
Перший пуск МБР "Сармат"

Як багато "аналоговнет" МБР зможе зробити РФ в умовах санкцій – Путін не повідомляє...

Російські військові здійснили випробувальний пуск нової міжконтинентальної ракети "Сармат". Як повідомляють пропагандистські ЗМІ РФ з посиланням на міноборони, пуск відбувся сьогодні, 20 квітня о 15 годині 12 хвилині в Архангельській області з шахтної пускової установки.

Це – перший випробувальний пуск цієї ракети у рамках держвипробувань, після завершення яких розробка буде прийнята на озброєння Ракетних військ стратегічного призначення.

Читайте також: Франція грає "ядерними м’язами", розгортає рекордну кількість атомних субмарин з часів "Холодної війни"

За пуском ракети по відеозв’язку спостерігав і президент РФ володимир путін. Він заявив, що "Сармат" – це чергова "аналоговнет" зброя, яка "заставит задуматься тех, кто в пылу оголтелой агрессивной риторики пытается угрожать нашей стране".

За словами Путіна, "під час створення “Сармата" використовувалися тільки вітчизняні вузли та компоненти”. Тобто – президент країни, в які через санкції зупинив работу єдиний виробник танків "Уралвагонзавод" та виробник ЗРК – каже, що "оборонка" цієї країни зможе самостійно виробляти "найкращі у світі МБР".

Складно повірити у таке твердження, знаючи, наприклад, що через повномасштабне вторгнення в Україні тайванська компанія TSMC призупинила поставки процесорів в РФ та її постачальникам.

Тож цілком ймовірно, що перший пуск МБР "Сармат" був для неї й "похоронним" – якщо, звичайно, російський ОПК якимось чином не знайде спосіб, як обійти санкції (спойлер – "обходити" санкції" у неї виходить погано – як приклад можна згадати ті самі ЗРК).

Російський стратегічний ракетний комплекс РС-28 має замінити у російських РВСП радянський комплекс Р-36М2 "Воєвода". Для "Сармата", як і для іншої "аналоговнет" зброї "другої армії світу" у РФ не шкодували епітетів, називали її "ракетою з найкращими та найсучаснішими засобами подолання протиракетної оборони" та стверджували, що "Сармат" оснащений широким спектром ядерних боєприпасів великої потужності".

Розробка "Сармата" проходила в "класичному дусі російської "оборонки": заплановані на 2016 рік так звані "броскові" випробування стартували у 2018, а перші льотні випробування стартували з “лагом” у три роки – бо мали пройти ще у 2019.

Читайте також: Як росіян готують до хімічної чи ядерної атаки проти України