xcounter
#

У РФ зупинив роботу виробник ЗРК, "повітряний щит" окупантів залишиться без нових "Буків" та "Тунгусок"

14119
Нові ЗРК окупанти вже не зроблять
Нові ЗРК окупанти вже не зроблять

Російський виробник ЗРК не в змозі виконувати свою роботу через брак комплектуючих

Російський виробник радіолокаційних систем та ЗРК ближньої та середньої дальності – АТ "Ульяновский механический завод" – знаходиться у критичному стані та вимушений зупинити свою роботу, повідомляє ГУР МОУ.

АТ "УМЗ"
АТ "УМЗ" в Ульяновську

Таким чином, сухопутні війська ЗС РФ можуть залишитися без таких засобів протиповітряної оборони, як ЗРК "Бук", ЗГРК "Тунгуска" тощо.

Читайте також: Суд в Москві вирішив прискорити "падіння у прірву" виробника танків "Уралвагонзавод"
Трофейний ЗРК "Бук"
Трофейний ЗРК "Бук"

Причини "тимчасової зупинки" вже звичні для російської "оборонки" – у ході технологічного процесу не використовувалося "практично нічого російського", а основним постачальником для заводу була Німеччина, яка припинила співпрацю з підприємством після початку повномасштабної війни РФ з Україною.

Як зазначають у ГУР МОУ, продовжувати виробництво власними силами завод не в змозі. Разом з тим, спроби організувати постачання через треті країни, зокрема через Казахстан, теж не мали успіху, бо в такому випадку значно дорожчають комплектуючі, а такі витрати не передбачені бюджетом.

Наостанок у ГУР МОУ зауважують, що працівникам заводу дали вибір: йти або у неоплачувану відпустку або на війну в Україні у якості "операторів-навідників" ЗРК "Бук".

Читайте також: США домовляються із Кіпром про БМП-3, Т-80 та ЗРК "Бук" для України– ЗМІ