xcounter
#

Повітряні сили пішли на рекорд: три Су-34 за пів доби й день ще не завершився

33216
Повітряні сили пішли на рекорд: три Су-34 за пів доби й день ще не завершився

До цього лише один раз вдавалось за один день збити три Су-34, тому у ПС ЗСУ є всі шанси поставити новий рекорд

Знищення російської тактичної авіації РФ для Повітряних сил ЗСУ вже стало не просто методичною роботою, а дійсно різаниною. Бо лише за сьогодні, 29 лютого, ворог не дорахувався трьох фронтових бомбардувальників Су-34.

Й до збитого сьогодні одного Су-34, що сталось у ночі або рано вранці, додались ще два, про що повідомлено Командуванням Повітряних сил.

Читайте також: США розгортають п'ять Multi-Domain Task Forces для масштабної війни: коли гіперзвук об'єднують з хакерами

Зазначено, що ці машини були збиті на різних напрямах - на Авдіївському та Маріупольському напрямах. Нагадаємо, що щодо першого Су-34, то у зведенні фігурував більш загальний "Східний напрям".

Враховуючи те, що за останній час до цього за один день вдавалось збити три Су-34, що сталось 22 грудня 2023 року, а день ще далекий до завершення - наразі є всі шанси поставити новий рекорд.

Таким чином з 17 лютого у ворога вже мінус 10 фронтових бомбардувальників Су-34 та два багатофункціональні винищувачі Су-35, а також збитий літак далекого радіолокаційного виявлення А-50У.

Водночас завдяки чому активно зменшується поголів'я російської тактичної авіації залишається невідомим, а так званий "блукаючий Patriot" є лише припущенням. Хоча об'єктивно одним з найбільш вірогідних, бо дальність знищення висотних повітряних цілей зенітними ракетами GEM-T складає до 160 км.

Читайте також: Роль та внесок воєнної розвідки України у відбиття збройної агресії РФ проти України