xcounter
#

Оснащення корветів Ada, поразка російського "Іскандера" та співпраця ОАЕ і Сухопутних військ України: події тижня від Defense Express

17716
Оснащення корветів Ada, поразка російського "Іскандера" та співпраця ОАЕ і Сухопутних військ України: події тижня від Defense Express

Сухопутні війська України та ОАЕ домовляються про співпрацю, Українські корвети Ada отримають значно ширші можливості, а Пашинян розкритикував російський ОТРК "Іскандер": розповідаємо про ці та інші новини й події тижня

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Сухопутні війська України та ОАЕ

На полях виставки IDEX-2021 сьогодні 22 лютого відбулася зустріч командувача Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-полковника Олександра Сирського та командувача Сухопутних військ Збройних Сил Об’єднаних Арабських Еміратів генерал-майора Рашид Саїд Аль-Шехі.

Читайте також: Олександр Сирський: Набутий бойовий досвід та належна підготовка - основні складові, що забезпечують перемогу
ЗСУ ОАЕ
На фото - зустріч Командувача Сухопутних військ Олександра Сирського, очільника Мінстратегпрому Олега Уруського та війського керівництва ОАЕ

Мета зустрічі – ознайомитись із динамікою та амбітними перспективами розвитку співробітництва між арміями України та ОАЕ. Так, наше військове керівництво – цікавиться питанням технічного переоснащення, військове керівництво ОАЕ – робить наголос на питаннях військової науки та обміну досвідом.

Бронетехніка
Україна прагне не лише постачати для ОАЕ окремі зразки озброєння, як то гармати до БМП-3, але й також - налагодити взаємодію між арміями обох країн на системному рівні

Зокрема, як відзначив очільник Сухопутних Військ ЗСУ Сирський, для України важливо побачити, якою саме технікою озброється армія ОАЕ. І також – налагодити співпрацю між збройними силами обох країн, що в свою чергу стане елементом комплексної співпраці між Україною та ОАЕ у військово-політичній царині.

БТР-4МВ1 Україна
Український БТР-4МВ1 на відкритій експозиції виставки IDEX-2021

В свою чергу, командувач Сухопутних військ ЗС Об’єднаних Арабських Еміратів генерал-майор Рашид Саїд Аль-Шех наголосив, що для його держави важливі: поглиблення двосторонньої військово-технічної співпраці між країнами, вирішення загальних питань, які виникають у ході проведення заходів співробітництва у сфері військової освіти та науки, обмін досвідом у питаннях реформування та розвитку збройних сил обох країн.

Оснащення корветів Ada

Міноборони повідомили подробиці оснащення турецьких корветів класу Ada для Військово-морських сил України, перший з яких мають побудувати до 2023 року.

Заступник Міністра оборони України Олександр Миронюк в інтерв’ю Defense Express детально розповів про вибір протикорабельних ракет, засобів протиповітряної оборони, а також бойової інформаційно-керуючої системи.

Корвет класу Ada
Корвет класу Ada

"У корветах Ada для України передбачена максимізація використання протикорабельних ракет. В першу чергу, звісно, це наш український "Нептун", але й американський Harpoon, турецька Atmaca, норвезька Naval Strike Missile та інші ракети, які зараз тільки розробляються. Треба розуміти, що корвет - це корабель, який буде нести службу декілька десятків років. За цей час будуть розроблені нові ПКР, які будуть мати інші характеристики та габарити, тому ми заздалегідь не обмежуємо себе у штучних рамках", - повідомив Олександр Миронюк. Інші деталі – в матеріалі Defense Express.

БМ "Оплот" та модернізовані Т-72АМТ

Замовлення на харківський БМ "Оплот" може з’явитися в оновленому держоборонзамовленні на цей рік.

БМ
Серійні машини БМ "Оплот-Т" "Завод ім. Малишева" поки будував тільки для Таїланду

Свої очікування з цього приводу озвучив генеральний директор ДК "Укроборонпром" Юрій Гусєв у середу, 24 лютого ц.р., під час передачі ЗСУ партії з п'яти модернізованих танків Т-72.

Т-72
Перша у 2021 році партія з 5 танків Т-72 (Т-72АМТ) передана ДП "Київський бронетанковий завод" ЗСУ у лютому 2021 року / Фото: АрміяInform

За його словами, наразі в Концерні чекають на затвердження державного оборонного замовлення на 2021 рік, в остаточному варіанті якого, можливо, з’явитеся замовлення й на "Оплот". Деталі – в матеріалі Defense Express.

Ракети не вибухнули

Здається, покупці російської зброї знову не задоволені її ефективністю та якістю. Так, прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян поскаржився на оперативно-тактичний комплекс "Іскандер" російського виробництва.

ОТРК
Пуск ракети ОТРК "Іскандер"

Така критика стала реакцією Пашиняна на заяви колишнього президента Республіки Вірменія Сержа Саргсяна про те, що "ОТРК "Іскандер" треба було використовувати вже на четвертий-п’ятий день війни, коли Азербайджан накопичив велику кількість живої сили в Горадізе та на інших ділянках".

Так, на прохання журналіста 1in.am прокоментувати цю заяву, Пашинян зазначив наступне: "Я гадаю, що він повинен мати відповіді на багато запитань і не має ставити запитання, відповіді на які він знає. А, може, він відповість, чому випущені ракети "Іскандера" не вибухнули або ж вибухнули лише на 10%?".

На питання журналіста, чи це дійсно так Пашинян відповів "не знаю. Може, це була зброя 80-х?".

Протикорабельна ракета від ОАЕ

Об’єднані Арабські Емірати просуваються у створенні власної протикорабельної ракети, яка отримала назву HAS-250 та розробляється корпорацією Edge на замовлення власних ВМС. Вперше ракету продемонстровано на міжнародній виставці IDEX-2021, яка днями відкрилась в Абу-Дабі.

Цікавою особливістю демонстраційного ролика є те, що у якості цілі у ньому обрано корабель військово-морських сил РФ. А саме - великий протичовновий корабель "Вице-адмирал Кулаков" з бортовим номером 626, який приписаний до Північного флоту та знаходиться у строю.

Віцеадмірал Кулаков
"Вице-адмирал Кулаков" змодельований без шансів на помилку

HAS-250 має багато спільного з цілою низкою протикорабельних ракет, включно з українською Р-360 "Нептун", турецькою Atmaca, американським Harpoon та іншими. Деталі про ракету – в матеріалі Defense Express.

Гарної неділі!

Читайте також: Хто замінить "ветерана": що відомо про наступника легендарного M1 Abrams