xcounter
#

Ракети не вибухнули: Пашинян розкритикував російський ОТРК "Іскандер"

11565
Ракети не вибухнули: Пашинян розкритикував російський ОТРК "Іскандер"

Здається, покупці російської зброї знову не задоволені її ефективністю та якістю

Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян поскаржився на оперативно-тактичний комплекс "Іскандер" російського виробництва.

Така критика стала реакцією Пашиняна на заяви колишнього президента Республіки Вірменія Сержа Саргсяна про те, що "ОТРК "Іскандер" треба було використовувати вже на четвертий-п’ятий день війни, коли Азербайджан накопичив велику кількість живої сили в Горадізе та на інших ділянках".

Читайте також: Куди долетить російський "Іскандер": детальний аналіз технічних "хитрощів"
ОТРК
СПУ ОТРК "Іскандер-Е"
Так, на прохання журналіста 1in.am прокоментувати цю заяву, Пашинян зазначив наступне: "Я гадаю, що він повинен мати відповіді на багато запитань і не має ставити запитання, відповіді на які він знає. А, може, він відповість, чому випущені ракети "Іскандера" не вибухнули або ж вибухнули лише на 10%?".
Ракета ОТРК
Пуск ракети ОТРК "Іскандер"

На питання журналіста, чи це дійсно так Пашинян відповів "не знаю. Може, це була зброя 80-х?".

Разом з тим, вірменське оборонне відомство ніяк не прокоментувало такі заяви прем’єр-міністра країни. "Міноборони не може інтерпретувати заяви прем’єр-міністра", – зазначив начальник управління з інформації та зв’язків з громадськістю оборонного відомства Геворк Алтунян.

Раніше Defense Express розповідав, що Вірменія вперше застосувала ракетний комплекс "Іскандер" перед перемир'ям у Нагірному Карабаху.

Так, у понеділок, 9 листопада 2020 року, за кілька годин до укладання угоди про припинення вогню і підписання домовленостей між Вірменією та Азербайджаном з врегулювання питання Нагірного Карабаху вірменські підрозділи вперше застосували оперативно-тактичний комплекс "Іскандер-Е".

Читайте також: "Запад-2021": РФ стрілятиме по морським цілям із комплексу "Искандер-М"