xcounter
#

Протикорабельна ракета Atmaca, запущена з корвета, успішно вразила ціль (відео)

9062
ПКР Atmaca
ПКР Atmaca

Ракета Atmaca має замінити американську Harpoon у ВМС Туреччини

У четвер, 4 лютого, у Туреччині провели випробування вітчизняної протикорабельної ракети Atmaca від компанії Roketsan.

Випробування протикорабельної ракети великої дальності проводилися у північній провінції Сіноп. Ракета була випущена з корвета F 514 Kınalıada класу Ada й успішно вразила ціль у Чорноморському регіоні.

Читайте також: ​Naval Strike Missile потроху стає бестселером на ринку протикорабельних ракет: в чому секрет успіху

"Наші вороги будуть боятися нашого вітчизняного виробу Atmaca", – заявив командир ВМС Туреччини адмірал Аднан Озбал після випробувань.

Протикорабельна ракета ATMACA
Момент пуску протикорабельної ракети Atmaca 4 лютого 2021 року

Розробка протикорабельної ракети Atmaca розпочалася у 2009 році, коли заступник міністра оборонної промисловості Туреччини підписав контракт з Roketsan на розробку крилатої ракети для потреб ВМС країни та з метою заміни американських ракет Harpoon.

Протикорабельна ракета Atmaca

Перші пуски Atmaca відбулися у 2017 році, а у 2019 її протестували вже з корвета. Минулого року турецьку протикорабельну ракету протестували на дальній дистанції (ракета влучила у ціль на відстані понад 200 км, за деякими даними – 220 км).

Зрештою, як стало відомо у жовтні минулого року, у 2021 році будуть виготовлені перші серійні протикорабельні ракети Atmaca: перша партія – з іноземними двигунами, наступні – вже з турецьким KTJ-3200, яким також оснащується крилата ракета повітряного базування SOM.

Читайте також: ​В’єтнам демонтував російські протикорабельні ракети Х-35 з корветів