xcounter
#

Окупанти повісили на БМП-3 "мішки" із захистом, але це їм не дуже допомогло (відео)

27719
Рашистська БМП-3, ілюстративне фото довоєнних часів
Рашистська БМП-3, ілюстративне фото довоєнних часів

Рашисти користуються "кустарним" варіантом із "Реліктом", поки чекають на "серійну" розробку від "Калашникова"

Бійці Збройних Сил України взяли як трофей чергову БМП-3, на якій однак вперше була деяка незвична деталь.

Окупанти посилили бронезахист цієї машини "мішками"-блоками динамічного захисту комплексу "Реликт", які до цього використовувались хіба що для посилення захисту танків Т-90М "Прорыв". Про це свідчить відео, яке уже з'явилось у відкритому доступі.

Читайте також: Мєдвєдєв погрожує арештами, щоб "прискорити" поставки Т-72Б3 і Т-90М

Такий "кустарний" варіант захисту має свої переваги. Блоки-"мішки" від "Релікту" доволі зручно кріпити, і вони не зможуть пошкодити корпус легкої бронемашини при спрацюванні. На відміну від блоків "Контакт-1", які окупанти уже вішали на БМП-2 та БТР-80. І котрі при спрацюванні здатні буквально "проламати" корпус ББМ.

Але "мішки" комплексу "Реликт" в армії РФ – ресурс дефіцитний, тому такий варіант захисту й лишатиметься на рівні "кустарного", тобто імпровізованого та нечастого.

Рашистська БМП-2, обвішана блоками "Контакт-1", вересень 2022 року, фото з відкритих джерел

У вересні 2022 року російський концерн "Калашников" заявляв, що розробив комплекс динамічного захисту для БМП-3 масою 4,2 тонни. Такий комплекс мав би захищати лоб та броню БМП-3 від протитанкових гранатометів та ПТРК радянського виробництва, куль калібру 14,5 мм та пострілів до автоматичних гармат 23 мм і 30 мм.

Але ця розробка від "Калашникова" поки існує лише "на папері". Хоча армії РФ посилений захист для БМП-3 був потрібен "ще на вчора", зважаючи на доволі високе число втрачених машин цього типу. За консервативними оцінками порталу Oryx, рашисти уже втратили мінімум 183 машини БМП-3 (із 600 наявних на початок війни), із них 121 знищено або пошкоджено, ще 62 стали трофеями ЗСУ.

Рашистська БМП-3 із комплексом динамічного захисту від концерну "Калашников", ілюстративне зображення з відкритих джерел
Читайте також: Рашисти послали "Спрут-СДМ" вслід за "Москвою", вигадують "програмовані снаряди" і "комплекс придушення"