xcounter
#

Мєдвєдєв погрожує арештами, щоб "прискорити" поставки Т-72Б3 і Т-90М

7890
Цех по виробництву танків на "Уралвагонзаводі", ілюстративне фото з відкритих джерел
Цех по виробництву танків на "Уралвагонзаводі", ілюстративне фото з відкритих джерел

Погрози високопоставленого рашиста не вирішують головної проблеми – російському ОПК не вистачає західних комплектуючих для танків

"Заступник секретаря Радбезу РФ" Дмітрій Мєдвєдєв знайшов "оригінальний спосіб", як "стимулювати" модернізацію та виробництво танків на потужностях російського ОПК.

Цей рашист з девіантною поведінкою почав просто погрожувати керівникам російської "оборонки" кримінальною відповідальністю за невиконання планів виробництва. Про це йдеться в публікації порталу The Drive.

Читайте також: Білоруський ОПК "навчився" варити "мангали" на Т-72, і ми навіть знаємо "замовника"
Мєдвєдєв на "Уралвагонзаводі", жовтень 2022 року, фото з відкритих джерел

Справа була так. Мєдвєдєв приїхав з інспекцією на "Уралвагонзавод" в Ніжнєм Тагілє, як він сам стверджував – "за особистою вказівкою Путіна як верховного головнокомандувача". При цьому сам Мєдвєдєв був одягнутий у шкіряний плащ, наче він більшовицький комісар чи нацистський "фюрер економіки".

"Високопоставленого" гостя провели повз ряд корпусів танків Т-72Б3 і Т-90М "Прорыв», по яким наче як відбувалась робота. І тут Мєдвєдєву власне й спало на думку сказати щось на кшалт "якщо держоборонзамовлення не виконуватиметься добросовісно, винних чекає кримінальна відповідальність".

Т-72Б3 в цеху "Уралвагонзаводу", ілюстративне фото довоєнних часів

Сама по собі така заява виглядає симптоматично. Бо до війни "Уралвагонзавод" був щось на кшалт однієї із "скрєп" режиму Путіна, а персонал цього заводу виступав як зразок "електорального ядра" для влади РФ. Тепер виходить, що флагман російської бронетанкової промисловості замість "улюбленої іграшки" став для Кремля об’єктом для "драконівських мір".

З іншої сторони, тут варто пам’ятати, що темпи РФ по модернізації радянських танків у "мирний" час прямо залежали від ритмічності поставок західних комлектуючих, наприклад – матриць для прицілу "Сосна-У". До вторгнення в Україну комплектуючі надходили вчасно – тоді рашисти могли витримувати темп модернізації до 50 танків Т-80БВМ і до 170 танків Т-72Б3 на рік. Після вторгнення в Україну запрацювали санкції Заходу – темпи виробництва обвалились до однієї партії Т-80БВМ за весь 2022 рік, а модернізація Т-72Б3 пішла вслід за крейсером "Москва".

Передача партії Т-80БВМ від "Уралвагонзаводу", вересень 2022 року, фото з відкритих джерел

Втім, при цьому російський "УВЗ" цьогоріч може "похвалитись", що поставив у війська партію ТОС-1 "Буратино" на шасі Т-72 за "спрощеною" технологією виробництва. І партію модернізованих САУ 2С7М "Малка", які доречніше було б назвати "самохідки Шредінгера".

Можливо, якби девіантний Мєдвєдєв відвідав би, наприклад 103-ий бронетанковий завод, його б взагалі накрила б фрустрація та черговий запій. Бо саме на цьому заводі виконується підряд на модернізацію 800 танків Т-62М часів Хрущова.

Конвеєр по "реанімації" 60-річних танків – це аж занадто яскравий символ того, як Кремль вгатив величезний обсяг ресурсів у свій ОПК. Котрий по факту опинився "паперовим тигром", що скочується до мануфактурного виробництва.

Процес відновлення російських Т-62М, жовтень 2022 року, зображення з відкритих джерел
Читайте також: Рашисти намагаються переконати себе, що Т-62М – це "чудо-зброя" для "чмобіків"